Hoe te Strijd van Fibromyalgia

Personen met fibromyalgie lijden aan wijdverbreide lichaam pijn en pijn, en ze worden gehinderd door de dagelijkse vermoeidheid en slaapproblemen. Bovendien kunnen ze maag, depressie, rusteloze benen en andere geassocieerde klachten. Op dit moment is er geen remedie voor fibromyalgie, maar er zijn manieren voor patiënten en hun artsen om de conditie te verbeteren en in sommige gevallen kan de patiënt bijna zo volledig als ze deden vóór het verwerven van de toestand leven.

Instructies

Vind de juiste arts

•  Praat met uw arts over uw symptomen. Als u niet vertrouwd bent met de manier waarop ze wil om hen te behandelen, of als ze niet aan de voorwaarde serieus neemt, overweeg dan om artsen. Het doet ook nooit om een ​​second opinion te krijgen.

•  Beschouw het zien van een specialist. Naast huisartsen, reumatologen, slaap specialisten, pijn specialisten en psychologen kunnen allemaal helpen met de verschillende symptomen van fibromyalgie.

•  Raadpleeg een lijst met aanbevolen artsen in uw geografisch gebied die bekend zijn met fibromyalgie, zoals de lijst in Resources 1.

Ken de huidige medicatie

•  Voor gevechten pijn, vraag dan uw arts over de FDA-goedgekeurde medicijnen voorschrijven Lyrica, Cymbalta en Savella. Receptplichtige NSAID's (niet-steroïde anti-inflamatory drugs) kan ook helpen wanneer je met een flareup. Sterkere voorgeschreven medicijnen zoals Ultram, Oxycontin, morfine en andere opioïden zijn gebruikt voor fibromyalgie patiënten, maar vanwege hun risico zij vaak niet de eerste keuze.

•  Voor de bestrijding van vermoeidheid, vragen of recept Provigil of een van de geneesmiddelen die primair gebruikt voor voor ADHD-patiënten (zoals Adderall) zou kunnen werken voor u. Deze worden soms voorgeschreven voor vermoeidheid overdag.

•  Voor het bestrijden van slaapstoornissen, contact op met uw arts over medicijnen die u kunnen helpen om de slaap te krijgen, of diepere slaap te bereiken. Deze omvatten recept Ambien, Lunesta, Xanax, KIonopin en Elavil.

Probeer niet-medicamenteuze therapieën

•  Om te helpen voorkomen dat pijn flareups, tempo jezelf gedurende de dag. Zelfs als je met een "goede" dag, probeer niet te veel te doen. Regelmatige, lichte oefeningen, water therapie en yoga kan ook verlichten fibromyalgie flareups.

•  Voor meer energie gedurende de dag, zorg ervoor dat u in ieder geval uw dagelijkse hoeveelheid in B-vitaminen, magnesium, vitamine C en calcium. Al deze kan helpen om energie. Zodra u contact op met uw arts, kunt u in staat om meer dan uw dagelijkse hoeveelheid veilig te nemen.

•  Voor een betere slaap per nacht te krijgen, naar bed gaan op hetzelfde tijdstip en wakker op hetzelfde tijdstip iedere ochtend. Laat het bed of de slaapkamer voor activiteiten overdag niet te gebruiken, zoals het lezen of werken op uw laptop. Probeer niet te eten voor het slapen of drinken cafeïnehoudende dranken.

•  Overweeg massage, acupunctuur, biofeedback en andere alternatieve therapieën te helpen met uw klachten.

Blijf Opgeleid en in Touch

•  Blijf op de hoogte met nieuws over nieuwe behandelingen door het regelmatig controleren van de websites van de Nationale Fibromyalgie Network, de Fibromyalgie Network en andere betrouwbare websites voor fibromyalgie updates.

•  Word lid van een nationaal ondersteunend netwerk als u wenst om nieuwsbrieven of tijdschriften die een verscheidenheid aan informatie over fibromyalgie onderzoek en behandelingen zal ontvangen.

•  Join of start een lokale steungroep voor fibromyalgie-patiënten, of deelnemen aan een online forum. Je zult in staat om verhalen, informatie en middelen te delen. Dit zal ook helpen om u te houden van het gevoel alsof je de enige bent die het omgaan met het syndroom.

Hints

  • Er zijn twee sleutels tot het bestrijden van fibromyalgie. Een daarvan is om door te gaan om te proberen de verschillende drugs en niet-medicamenteuze behandelingen (en combinaties van behandelingen) tot de juiste zijn voor u gevonden. De andere is het houden van een positieve mentale houding. Het is zeer eenvoudig om ontmoedigd in de strijd tegen fibromyalgie symptomen, en het kost tijd om de beste behandeling te vinden.