Hoe te Sting Ray wonden te behandelen

Roggen zijn kraakbeenvissen veel voor in tropische en subtropische wateren over de hele wereld. Nauw verwant met haaien, roggen hebben lange, flexibele staart die-gif gevuld weerhaken gebruikt om zich te verdedigen houden. Roggen zijn normaal gesproken niet agressief, maar zal slaan met hun staart als ze worden bedreigd. Wordt gestoken door een sting ray is over het algemeen niet een levensbedreigende verwonding, maar het kan zeer pijnlijk zijn. Weten hoe je Sting ray wonden te behandelen is een waardevolle vaardigheid in het onwaarschijnlijke geval van een steek.

Instructies

•  Evalueer de wond. Ondiepe wonden in de extremiteiten, zoals handen, voeten en benen zijn niet normaal noodgevallen, maar elke wond aan de borst, buik of nek vereist onmiddellijke vervoer naar de dichtstbijzijnde eerste hulp.

•  Spoel de wonde met zoveel schoon, zoet water mogelijk. Hoe meer water je kunt gaan over het letsel site, zal het meer gif en buitenlandse puin worden weggespoeld.

•  Neem het resterende weerhaken of vreemde objecten met de pincet. De weerhaken kan diep in de huid worden begraven, dus kijk goed om ervoor te zorgen dat je ze allemaal hebt verwijderd.

•  Was de wond met antibacteriële zeep en water. Veel sting ray wonden geïnfecteerd binnen enkele dagen, zodat wassen zo snel mogelijk met de zeep helpt doden bacteriën op de wond.

•  Laat de wond in heet water om te helpen de pijn te minimaliseren. Een aantal steken slachtoffers melden ondraaglijke pijn van Sting ray gif, maar onderdompelen in water zo heet als het slachtoffer kan staan ​​zal de pijn te houden van steeds overweldigend.

•  Droog de ​​wond met een schone doek en breng een laag antibioticacrème. De crème zal vacht het oppervlak en werkt zijn weg naar beneden in de steek plaats, waardoor bacteriële invasie te voorkomen terwijl het verhogen van de snelheid van genezing.

•  Bezoek uw arts zo snel mogelijk. Hij zal de wond weer onderzoeken en vastleggen welke medicijnen nodig zijn om infecties te voorkomen en zorgen voor een goede genezing.