Hoe te Short Term Memory Meet

Hoe te Short Term Memory Meet

U kunt kortetermijngeheugen te evalueren met behulp van verschillende methoden op basis van verschillende theorieën. De uitkomsten kunnen inzicht om specifieke aspecten van het geheugen van een persoon te verstrekken. Bijvoorbeeld, volgens Muriel Deutsch Lezak's boek "neuropsychologisch onderzoek," de resultaten van een test kan laten zien dat een persoon heeft meer moeite met het onthouden van woorden dan getallen. De medische en wetenschappelijke gemeenschappen gebruiken een gestandaardiseerde batterij van tests om het geheugen testen uit te voeren. Die tests kan moeilijk zijn om toegang te krijgen buiten de academische gemeenschap. Het algemene formaat van de meer populaire kunnen worden geëxtrapoleerd naar een basistest creëren.

Instructies

Onmiddellijke en uitgestelde Logical Memory Test

•  Schrijf een vier tot vijf zin paragraaf die kan worden gelezen in ongeveer 30 seconden. Maak er een verhaal. Het moet 20 tot 25 sleutelelementen, zoals namen en andere eigennamen, getallen en actiewerkwoorden hebben. Print drie exemplaren van de paragraaf in een leesbaar standaard lettertype, zoals Times New Roman of Arial, op een soort formaat dat proefpersoon kan gemakkelijk te lezen.

•  Oefen het lezen van de paragraaf in een vlotte en gestandaardiseerde wijze tijdens pauzeren tussen belangrijke woorden of zinnen. Gebruik een stopwatch of timer om uw lezing tijd om ongeveer 30 seconden lang.

•  Voer de test in een rustige omgeving zonder afleiding. Informeren het onderwerp dat je haar een verhaal te lezen. Instrueren haar om aandacht te besteden, zodat ze je kunnen vertellen wat ze zich kan herinneren over het verhaal nadat u klaar bent met lezen.

•  Lees het verhaal als beoefend. Zoals het onderwerp herinnert het verhaal, wegstrepen de belangrijkste elementen die werden herinnerd totdat de proefpersoon zegt dat ze kan niet anders herinneren. De recall kan in elke volgorde. Gebruik het tweede exemplaar hebt afgedrukt te steken uit de opgeroepen elementen.

•  Vertel het onderwerp om het verhaal te herinneren, omdat je haar later zal vragen over. Leid het onderwerp met andere activiteiten gedurende 30 minuten.

•  Vraag haar om het verhaal na de periode van 30 minuten op te roepen. Met de derde exemplaar u afgedrukt het aantal juiste elementen die de patiënt opgeroepen markeren. Kloppen de resultaten.

•  Vergelijk het aantal verhaal elementen die het onderwerp herinnerde van elke sessie. De meeste mensen herinneren zich veel meer informatie tijdens de eerste sessie. Volgens "neuropsychologisch onderzoek," uitzonderingen aangeven specifieke eigenschappen, waaronder leerstijl, specifieke psychische aandoeningen en gebreken.

Digit Span Test

•  Noteer sequenties van willekeurige getallen, variërend van twee tot 10 cijfers. Bijvoorbeeld, schrijven 76, 45, 28, 348, 239 en 475. Houd deze lijst als een persoonlijke referentie bij het testen van het onderwerp.

•  Vertel het onderwerp dat je hem een reeks cijfers zal geven en dat je zou willen voor hem om de nummers rechtstreeks naar u terug te herhalen. Te beginnen met de twee-cijferreeks op basis van duidelijke uitdrukking van de nummers en een duidelijke pauze tussen elk nummer.

•  Spreek de volgende hoogste reeks getallen nadat de persoon correct herinnert een reeks cijfers. Als het onderwerp niet de nummers correct herinneren verhuizen naar een andere reeks cijfers die dezelfde lengte. Beëindig de test na het subject niet twee pogingen een nummerreeks van dezelfde lengte roepen.

•  Vertel het onderwerp dat je hem zal vertellen een reeks cijfers en die je zou willen voor hem om de aantallen achteruit om u te herhalen. Leg uit wat de taak om het onderwerp met behulp van een voorbeeld, zoals deze: "Als ik zeg u de nummers 4, 9, 2, ik wil dat je zegt 2, 9, 4." Beginnen met een andere twee-cijferreeks op basis van duidelijke uitdrukking van de nummers en een duidelijke pauze tussen elk nummer.

•  staat de volgende hoogste reeks getallen nadat de persoon correct herinnert een reeks cijfers in omgekeerde volgorde. Als het onderwerp niet de nummers correct herinneren u nog een cijferreeks die dezelfde lengte. Stop de test na een subject niet twee pogingen om de nummerreeks van dezelfde lengte in omgekeerde volgorde herinneren.

•  Document de omvang van de nummerreeks die de proefpersoon correct kon herinneren. Volgens "neuropsychologisch onderzoek," het gemiddelde aantal cijfers correct teruggeroepen door een gezonde volwassene is 7 bij herinnerend cijfers vooruit en 4 wanneer oproepen cijfers achteruit.

Hints

  • Vermijd bewuste signalen zoals stemgebruik en gezicht gebaren, omdat ze kunnen interfereren met het vermogen van de proefpersoon op de proef zelfstandig uit te voeren en te voorkomen onpartijdige resultaten. Vermijd onbewuste signalen zoals mouthing juiste antwoorden.
  • Laat niet het onderwerp onmiddellijk flappen uit zoveel informatie als ze eventueel kan zodra je klaar bent met spreken. Instrueren haar om te pauzeren voor een paar seconden voordat herinnerend aan de informatie.
  • Moedig het onderwerp met positieve versterkende opmerkingen zoals "dat is geweldig" of "blijven gaan," zelfs als zijn antwoorden zijn onjuist. Hem in staat te blijven om alle informatie te geven totdat hij zegt dat hij niet iets anders herinneren.