Hoe te schuren Kunstgebitten

Hoe te schuren Kunstgebitten

Prothesen zijn prothetische vervanging voor gedeeltelijke of volledige sets van tanden. Typisch kunstgebitten kan worden verwijderd voor regelmatige reiniging en onderhoud, maar ze kunnen broos worden en breken of beschadigd raken. Een aantal bedrijven biedt prothese reparatiesets voor gebruik thuis. Kits bevatten reparatie poeder en een vermenging agent om een ​​stopverf die een ruw oppervlak kan maken op het kunstgebit te bereiden. Schuren van de gerepareerde prothese is een belangrijke stap in de voltooiing van de reparaties aan het kunstgebit.

Instructies

How To Sand Kunstgebitten

•  Reparatie kunstgebit gebaseerd op reparatieset richtingen. Algemeen reparaties uit het verwijderen van de beschadigde tand, te vervangen door de nieuwe tand in de kit en borgen van de vervangende tand met een stopverf door het combineren van een polymeer poeder en vloeibaar polymeer. De prothese moet in warm water worden geplaatst om de vervangende tand om bestaande kunstgebit hechten. Zich te houden aan de instructies van de fabrikant voor het tijdsbestek dat kunstgebit moet weken in warm water. Gebruik geen heet water voor dit proces, omdat de stopverf mengsel mogelijk niet goed hechten. Zachtjes droog kunstgebit na een vooraf bepaalde tijd in warm water.

•  Schuur de vervangende tand. De vervangende tand gebied kan ruw aanvoelen, dus schuren dit probleem vermindert. Gebruik een stukje fijn schuurpapier of schuurpapier voor het schuren proces. De meeste kits bevatten de juiste onderdeel voor schuren die het beste werkt met het product. Schuren geeft een glad gevoel aan de vervangende tand en helpt bij het zorgen voor een betere pasvorm voor de prothese tijdens het gebruik. Gentle schuren volstaat om een ​​glad oppervlak te verkrijgen.

•  Polish de tand na schuren met producten die zijn opgenomen in het thuistenue, of het zachtjes te poetsen met tandpasta. Deze stap moet leiden tot herstel van de prothese in zijn oorspronkelijke staat. Na de reparatie is voltooid, moet een kunstgebit de drager comfortabel en stevig passen.

Hints

  • Het gebruik van over-the-counter lijmen om een ​​kunstgebit te repareren is niet aan te raden. Lijmen kunnen giftige stoffen die kunnen sijpelen in het tandvlees bevatten, en de gifstoffen zijn niet gezond voor het gebit drager. Lijmen ook de neiging om de prothese te verzwakken en dagelijkse schoonmaak moeilijk. Een prothese huis reparatie kit kan niet het beste alternatief in alle gevallen. Raadpleeg een professionele mondverzorging voor hulp.