Hoe te reinigen van het Colon Met DieetVezel

Het is mogelijk om het verkrijgen en handhaven van een schoon colon uw dieet wijzigt om meer vezels bevatten. Het goede ding over het nemen van de voedingsvezels aanpak van een schone darm is dat het gemakkelijk is om te doen en heeft geen drastische veranderingen dieet vereisen. Een schoon colon is bekend dat het risico van darmkanker.

Instructies

•  Maak een lijst van vezelrijk voedsel. Een van de beste manieren om een ​​schone darm met vezels te behouden is om te weten welke voedingsmiddelen vezels en hoeveel vezels ze bevatten bevatten. De Mayo Clinic biedt een uitgebreide lijst van voedingsmiddelen die vezels bevatten. Zoek een link in Resources. Het hebben van een lijst tot uw beschikking, niet alleen helpt u om de juiste voeding te kiezen, biedt het menu-opties, zodat je niet in een sleur zal vallen door het eten van dezelfde soorten voedsel over en voorbij.

•  Leer het verschil tussen oplosbare en onoplosbare vezels. Niet alle voedingsvezels is hetzelfde. Oplosbare vezels moet vloeistof te helpen bij het passeren van de dikke darm. Het vormt een gel en beweegt langzaam door de dikke darm en reinigt alle hoeken en gaten bij het passeren door. Haverzemelen, noten en psyllium vallen in de oplosbare categorie.

Onoplosbare vezels helpt om dingen te snel door de dikke darm. Groenten en fruit vallen in de onoplosbare vezels categorie. Eén type is niet beter dan het andere als het gaat om het schoonmaken van een colon. Ze zijn even belangrijk.

•  Verhoog langzaam het vezelgehalte in uw voeding. Het maken van een radicale verandering in je vezels verbruik zal leiden tot een opgeblazen gevoel en overtollig gas. Om deze ongewenste neveneffecten te voorkomen, zijn best om geleidelijk verhogen van uw inname van vezels.

•  Drink veel water. Oplosbare vezels moet vloeistoffen om het in beweging te houden. Het eten van te veel oplosbare vezels, zonder het drinken van voldoende water zal leiden tot constipatie.

•  Schoon uw dieet. Volle granen, fruit en groenten zijn ideaal voor het stimuleren van een gezonde dikke darm. Als je vlees in uw dieet, stok met de magere stukken zoals kip, kalkoen of vis.

Hints

  • Het ervaren van een stijging van de gas is normaal, maar als een opgeblazen gevoel en ongemak optreedt, hebt u uw vezelgehalte te snel gestegen.
  • Neem contact op met uw arts voordat zij zich in een vezelrijk dieet, vooral als je dikke darm of darm-gerelateerde aandoeningen zoals diverticulitis of prikkelbare darm syndroom.