Hoe te Poison Oak of Ivy Met Kruiden Treat

Degenen die tegen een gif eiken of poison ivy plant poetsen zullen ernstige jeuk en ervaar blaarvorming, huilend zweren op de huid. Gif eik groeit op en neer de westkust van de Verenigde Staten en Canada, terwijl Poison Ivy is meer verspreid en is te vinden in alle staten behalve Californië, Alaska en Hawaii. De planten worden potient elk moment van het jaar; zelfs in de winter, zijn de kale takken gevuld met meer gif dan de bladeren en kan een zeer vervelende huiduitslag veroorzaken. De wortels van deze planten zijn ook gevuld met een giftige olie, die een ernstige huiduitslag kan veroorzaken als u ze aanraakt. Behandeling opties omvatten crèmes en lotions en geneeskrachtige kruiden zoals pepermunt olie en bijvoet.

Instructies

•  Preventie is het beste medicijn. Als u weet dat u gaat wandelen door een gebied waar gif eiken of Poison Ivy groeit, draag altijd een shirt met lange mouwen, lange broek en sokken met je schoenen. Vertrouwd te maken met het uiterlijk van deze planten en raak hen als je in het wild.

•  Zodra je gif eiken of poison ivy raken, zal een huiduitslag ontwikkelen binnen ongeveer 24 uur contact. Je weet je er een hebt, want het is zeer jeukende, wordt rood en verergert in de dagen die volgen.

•  Neem een douche meteen na terugkomst van een wandeling in de besmette gebieden.

•  Breng Calamine lotion op het getroffen gebied zo snel een uitslag ontwikkelt.

•  Kook een partij van gewone havermout, laat het een beetje afkoelen, voeg dan 1 of 2 eetlepels zuiveringszout en vervolgens verspreid dit mengsel dik op de uitslag gebieden. Laat het op totdat het droogt en was het daarna af met een zachte zeep en veel water. Niet scrub je ontstoken huid.

•  Als je het niet erg ruiken als een salade, kunt u azijn toepassen op uw uitslag. Zowel de witte azijn en appel cider azijn werk even goed.

•  Een eenvoudige zelfgemaakte lotion die u kunt maken is voorzien van een hele fles van Calamine lotion waarin u meng 1 theelepel gewone keukenzout en 1 theelepel pepermunt etherische olie. Goed schudden en toepassen op uw huiduitslag of twee keer per dag.

•  Bijvoet (Artemisia vulgaris) is nuttig bij de behandeling van deze vorm van huiduitslag. Gebruik verse of gedroogde bladeren en brouwen een thee met ongeveer 1 kopje bladeren voor elk kwart van het water. Steil voor 20 minuten en dan baden de ruimte met dit brouwsel. Crèmes met bijvoet zijn verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels en kan nuttig zijn ook.

Hints

  • Probeer je best niet om ontstoken gebieden krabben, omdat dit de uitslag kan verergeren en kan leiden tot het besmet raken.
  • In de handel bestaan ​​beschikbare producten die een extract van gif eiken of poison ivy bevatten. Deze types van producten kunnen u helpen om een ​​immuniteit voor het toxine in deze fabrieken te bouwen. Volg de instructies op het etiket zorgvuldig als je ervoor kiest om dergelijke stappen te ondernemen.
  • Verbrandt nooit gif eiken of Poison Ivy bladeren, takken of wortels in een open vuur als de rook zal hetzelfde toxine gevonden in de plant bevatten. Dit kan ademhalingsproblemen veroorzaken en kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen.
  • Pas op als je wandelen met uw hond, want als hij borstels tegen gif eiken of klimop en je huisdier hem later, de giftige olie uit deze planten kunnen op zijn vacht blijven en verspreid naar je blote huid. Het beste is om een ​​paar rubberen handschoenen na uw wandeling in Eik- of met klimop aangetaste bossen te zetten en dan te baden uw partner goed.