Hoe te Pick Volle granen voor een mediterraan dieet

Hoe te Pick Volle granen voor een mediterraan dieet

Volle granen vormen de basis van het mediterrane dieet. Deze complexe koolhydraten bevatten weinig vet en veel vezels. Het graan coating helpt om onzuiverheden te trekken uit het spijsverteringskanaal. Volle granen hebben ook een lage glycemische index, waardoor uw bloedsuikerspiegel zelfs houden.

Instructies

•  Voorbeeld quinoa, een eiwit-verpakte Zuid-Amerikaanse nietje. Kiezen voor spelt, een iets taai graan dat een uitstekende salade basis maakt. Of probeer volkoren versies van voedingsmiddelen die je al bekend bent met, zoals lijnzaad pasta of volkoren couscous. Volle granen zijn nu beschikbaar in de meeste grote supermarkten. Je kunt ze meestal in bulk kopen bij food co-ops of in reformwinkels.

•  Store volle granen in luchtdichte containers, bij voorkeur glas, op een koele, donkere plaats. Een laurierblad geplaatst in de containers zullen helpen afwenden ongedierte. In warme en vochtige maanden overwegen het opslaan van volle granen in de koelkast of vriezer.

•  Verwerk deze vezels krachtpatsers in uw dieet. Probeer beregening gekookte granen, zoals tarwe bessen, in groene salades voor extra textuur en smaak. Granen zoals gerst en quinoa aan soepen toe te voegen. Of puree korrels met een kleine hoeveelheid noten boter en uw favoriete kruiden voor een smakelijke groente dip of broodbeleg. U kunt zelfs een taart korst uit meer kneedbaar gekookte granen zoals gierst en bruine rijst. Gewoon spray uw taart pan met koken spray, meng ongeveer een kopje gekookte gierst of bruine rijst met een kleine hoeveelheid olie (die zal fungeren als "lijm") en druk dan op in de pan het mengsel om een ​​korst te vormen.

•  Zorg ervoor dat u uw granen roteren - dont eten dezelfde die dag na dag. Dit zal helpen ervoor zorgen dat u het ontvangen van een spectrum van noodzakelijke voedingsstoffen. Op een dag, bijvoorbeeld, probeer havermout met bananen en bessen voor ontbijt, taboulleh salade gemaakt met bulgur voor de lunch en een linzen hamburger met salade van kerrie kamut en groenten voor het avondeten. De volgende dag, probeer vlas vlokken met rozijnen en rijst melk voor het ontbijt, een pindakaas en jam sandwich op meergranen brood voor de lunch en champignons en gerst soep voor het diner.

•  Vervang witte bloem met volkoren meel in bakken. Als je van de neutrale smaak van witte bloem, speltmeel maakt een respectabele vervanger. Met behulp van volkoren tarwebloem voor gebak (in tegenstelling tot meel straight volkoren) zal maken voor lichtere, minder taai gebakken producten. Probeer het maken van uw eigen "half en half" meel mixen: half spelt en half rijst, of de helft van teff en half boekweit. Experiment om combinaties u genieten. Sojameel heeft het extra voordeel van het dienen als een ei vervanger, die u helpen om nog meer cholesterol te omzeilen. Gebruik 1 volle eetlepel sojameel en 1 eetlepel water om elk ei te vervangen. Als je een high-speed, heavy-duty blender (zoals een Vita-Mix) hebt, kunt u zelfs uw eigen volkoren meel door het verwerken van een volle beker in een tijd op de hoogste snelheid, tot ze een fijn poeder.

Hints

  • Kies voor biologische granen indien mogelijk.
  • Voor het koken granen, spoel ze grondig en gooi elke onzuivere korrels.
  • Soms voedseletiketten kan misleidend zijn. "Tarwemeel" kan bijvoorbeeld daadwerkelijk geraffineerd wit meel, dat eveneens is gemaakt van tarwe. Lees ze aandachtig door zodat je krijgt een hele korrel.
  • Alle volle granen hebben verschillende kooktijden; moet u de aanwijzingen op de verpakking te controleren.
  • Tenzij je een groot gezin hebt, vermijd het kopen van graan in bulk. Koop wat je gaat gebruiken in een paar maanden.
  • Zorg ervoor dat u met uw arts voordat ernstig veranderen van uw dieet.