Hoe te overwinnen Daily Paranoia

Hoe te overwinnen Daily Paranoia

Als u last heeft van een constant gevoel van een verhoogde of nodeloze wantrouwen van anderen --- in het uiterste geval, tot het punt waar het uw persoonlijke en professionele leven beïnvloedt --- u kunt lijden aan een van de drie prominente soorten paranoia: paranoïde schizofrenie , waanstoornis of paranoïde persoonlijkheidsstoornis. Paranoia is een psychische stoornis in het algemeen als gevolg van depressie en dementie en in extreme gevallen, zoals paranoïde schizofrenie, kunnen symptomen zijn onder meer een irrationele, vastberaden overtuiging dat mensen "het op je gemunt" en zelfs hallucinaties. In minder extreme, meer alledaagse gevallen van paranoia, kan je om met een lagere maar nog steeds verontrustende niveaus van achterdocht. Als u denkt dat u lijdt aan een niveau van paranoia, zeker op zoek gaan naar een professioneel advies. Maar er zijn enkele dingen die je kunt doen dag tot dag dat uw symptomen kunnen verlichten.

Instructies

•  In plaats van het vermaken van de gedachten die er de oorzaak van uw paranoia of paniek, probeer jezelf af te leiden door het draaien van je gedachten op iets anders. Het kan alles zijn van een tastbare, positieve gedachte te zijn (zoals "De meeste mensen eigenlijk niet de tijd hebben om daadwerkelijk te plotten tegen me alsof ik geloof dat ze doen") om een ​​groots dagdroom om u te helpen de verschrikkingen van het moment te ontsnappen.

•  Maak positief denken een gewoonte. De meer optimistische je in het algemeen, hoe kleiner de kans je zult vermaken negatieve gedachten wanneer ze zich voordoen. Het maakt niet uit hoe groot of klein, gaan snel van negatieve gedachten.

•  Probeer ontspanningstechnieken --- zoals ademhalingsoefeningen of meditatie --- die stress, woede en frustratie kan verminderen en ook helpen bij het ​​verhogen van uw vertrouwen om problemen aan te pakken. U kunt ook proberen visualisatie oefeningen, waarbij mentale beelden worden gevormd, die u vervoeren naar een rustige, geruststellende gemoedstoestand of gewoon geef je gewoon iets anders te concentreren op. Bijvoorbeeld, wanneer je begint om gevoelens van paranoia hebben, denk aan een appel (of een andere vrucht of object dat u wilt,) met aandacht voor de details. Is het glad of brusied? Heeft het deuken? Is het een groene appel of een rode?

•  Zorg voor regelmatige lichaamsbeweging. Afhankelijk van uw niveau van fitness en het vermogen, kan deze overal van 15 minuten per dag van low-key oefening om langere, meer inspannende sessies meeste dagen van de week zijn. U kunt een natuurlijke boost in positief denken te krijgen van dopamine, de chemische je hersenen produceert dat vuurt neurotransmitters die energie en positieve stemming te bevorderen. Hoe positiever je stemming is in het algemeen, hoe minder je misschien zelf onderworpen zijn aan negatieve of verontrustende gedachten.

•  Eet een evenwichtige voeding. Omega-3 vetzuren, die kan worden gevonden in zalm, walnoten en kiwi's, bieden tal van voordelen, zoals het helpen om psychische stoornissen te vechten zoals depressie en stemmingsstoornissen zoals schizofrenie en dementie.

•  lezen zelfhulpboeken over paranoia en psychische stoornissen. U hebt toegang tot een schat aan informatie over het onderwerp, met inbegrip van mogelijke oorzaken en diepgaande oplossingen om bij de hand. Stel een geestelijke zorgverlener over welke boeken ze reccommends, of u kunt een zoekopdracht onder "geestelijke ziekte" of "paranoia" op Amazon of Barnes & Noble voor suggereerde titels doen.

Hints

  • Als deze methoden niet lijken te helpen, raadpleeg dan een arts voor professionele hulp bij het verkrijgen van paranoia symptomen onder controle.