Hoe te overleven op colorectale kanker

Hoe te overleven op colorectale kanker

Colorectale kanker, ook wel darmkanker, is de kanker van de dikke darm. Volgens de American Cancer Society, er 150.000 nieuwe gevallen van darmkanker en 55.000 sterfgevallen colorectale kanker elk jaar. Slechts 50 procent van de patiënten met colonkanker leven afgelopen vijf jaar nadat zij zijn gediagnosticeerd met de ziekte. Je leven risico te worden gediagnosticeerd met darmkanker is 6 procent, wat betekent dat 1 op de 16 Amerikanen de ziekte zal hebben. Hieronder vindt u enkele tips over hoe u uw kans op overleven darmkanker te verbeteren.

Instructies

•  Volg de richtlijnen voor screening darmkanker om kanker vroegtijdig op te sporen. Patiënten met kanker ontdekt in de vroege stadia hebben een hoge mate van overleving, met de vijf-jaars overlevingskans van 70 tot 80 procent voor darmkanker stadium I en II. Patiënten met gevorderde darmkanker hebben lage overlevingskansen. Bijvoorbeeld patiënten met uitgezaaide kanker in de longen of de lever heeft slechts een 25 procent kans om te overleven vijf jaar na de diagnose. De gouden standaard van darmkanker screening is een colonoscopie. Een coloscopie is een endoscopische procedure die het mogelijk maakt een gastro-enteroloog aan uw dikke darm en de endeldarm te onderzoeken op tekenen van kanker. Volgens de American Cancer Society, moet u een colonoscopie om de 10 jaar, te beginnen vanaf de leeftijd van 50 als u een bepaalde genetische aandoeningen zoals familiaire adenomateuze polyposis of Erfelijke nonpolyposis colorectale kanker (HNPCC), kan u screening op colorectale kanker beginnen met een colonoscopie eerder, misschien wel op de leeftijd van 40, en vaker, misschien wel om de 3 tot 5 jaar. Een colonoscopie is ook effectief in het voorkomen van colorectale kanker van het gebeuren. Tijdens de colonoscopie, zal uw gastro-enteroloog elke poliep, een voorloper van kanker te verwijderen, dat vindt hij. Studies suggereren dat screening door een colonoscopie vermindert uw risico te worden gediagnosticeerd met colorectale kanker met 60 tot 70 percent.A colonoscopie is een vrij ongemakkelijke procedure. Er zijn andere tests die ook zou helpen om darmkanker vroegtijdig op te sporen, zoals een fecale occult bloedtest (FOBT), flexibele sigmoïdoscopie en virtuele colonoscopie.

•  Als u colorectale kanker, proberen om een oncoloog die gespecialiseerd is in colorectale kanker te selecteren. Een specialist kan meer over de behandeling opties of klinische proeven die u kunnen helpen te leren kennen. Uw team van specialisten kan een medisch oncoloog, een radiotherapeut en een colorectaal chirurg, in aanvulling op uw huisarts.

•  Onderzoek zorgvuldig uw behandeling opties. Begin met eenvoudige literatuur aan de terminologie te leren, te verplaatsen naar de medische literatuur te leren over de nieuwste behandelingen dan. Door onderzoek naar de medische literatuur leert u meer over slagingspercentages van behandelingen, hun bijwerkingen, en de prognose weten, zodat u een weloverwogen beslissing te maken met uw doctor.The behandeling van colorectale kanker heeft zich snel ontwikkeld in de afgelopen 10 jaar. Lange tijd, 5-FU was het enige chemotherapie optie. Nu zijn er ten minste drie opties voor de front-line behandeling, vaak afgestemd op uw kanker stage.The stadium van darmkanker wordt gedefinieerd als volgt: Fase I: De tumor is lokaal en niet heeft verspreid buiten de eerste laag van de wand van de darm Fase II:. De tumor is binnengedrongen naburige weefsels Fase III: Kankercellen zijn te vinden in de regionale lymfeklieren Fase IV: kanker is uitgezaaid naar andere organen in het lichaam

•  Vraag uw oncoloog voor genetische screening voor de chemotherapie. Sommige geneesmiddelen kunnen niet werken als u bepaalde genmutaties, terwijl andere beter zou kunnen werken. Bijvoorbeeld, studies toonden aan dat darmkanker patiënten die KRAS-mutaties niet reageren op cetuximab. Ongeveer 1/3 van dikke kankerpatiënten deze mutatie.

•  Overweeg deelname aan een klinische studie. Het duurt een lange tijd voor een nieuwe behandeling te worden goedgekeurd door de FDA en vrijgegeven aan de markt. Deelnemen aan een klinische proef mag geven u toegang tot meer geavanceerde behandelingen. Bespreek deze mogelijkheid met uw oncoloog. Zodra je lid bent van een klinische studie, zijn betrokken en volgen het behandelplan.

Hints

  • Wees positief, want darmkanker is te genezen. Positief denken ook helpen om de ziekte en de bijwerkingen van de behandelingen te tolereren.