Hoe te organiseren vrije tijd voor autistische kinderen

Kinderen met autisme meestal gedijen op een vaste routine of een soort van organisatie. Hoewel afhankelijk van het kind, meest therapie modellen concentreren op die het kind een routine die ze volgen gedurende de dag. Deze routine bevat zelfs het organiseren van vrije tijd voor het kind. Vrije tijd voor andere kinderen betekent dat ze kiezen wat ze doen en wat ze spelen, maar autistische kinderen kunnen niet altijd deze keuze maken. Of u nu een autistisch kind hebben of gewoon werken met autistische kinderen, moet u bepalen hoe u deze vrije tijd te organiseren voor het kind.

Instructies

•  Schrijf de dagelijkse routine van het kind heeft, met inbegrip van de tijd doorgebracht in de school, de tijd besteed aan het werken met therapeuten en alle activiteiten die u regelen. Blijf op de hoogte van het leven van het kind in de loop van een week, en merkt wanneer vrije tijd vindt in het algemeen en welke activiteiten het kind lijkt te genieten.

•  Kies een ruimte van het huis of werkruimte als een plek voor vrije tijd activiteiten. Schik speelgoed en artikelen in de ruimte die het kind leuk vindt of geniet. Bijvoorbeeld, als het kind lijkt te genieten van het kleuren of gebouw met blokken, dan plaats kleurboeken en kleurpotloden of bouwstenen in de ruimte.

•  Breng het kind naar de vrije speelruimte langzaam. Wanneer het kind zijn volgende pauze ontvangt, neem hem over aan de vrije speelruimte en laat hem de items daar. Blijven nemen het kind naar de ruimte elke dag op hetzelfde tijdstip, na uw bestaande routine en laat hem wennen aan de vrije speelruimte.

•  Verwerk andere activiteiten en speelgoed in de vrije tijd gebied, waardoor het kind een keuze. Na het zien van het vrije spel gebied een paar keer, kan het kind beginnen te bewegen daar op zijn eigen, te aanvaarden als deel van de gevestigde routine. Voeg een paar meer speelgoed en activiteiten en tonen het kind hoe een ieder werkt.

•  Werken met het kind op een regelmatige basis, het stimuleren van het kind om te spelen met voorwerpen die hij anders zou kunnen negeren. Maak jezelf deel van de ervaring, door krijgt op zijn niveau en mee te spelen. Geef het kind wat ruimte, totdat hij groeit gebruikt om u daar te zijn.

Hints

  • Niet gefrustreerd te krijgen of te geven. Het kan bij het kind begint deel te nemen aan elke vorm van vrije tijd activiteit enige tijd duren.