Hoe te Ontzilting Make

Ontzilting is een proces dat mineralen (meestal zout) van water of de bodem te verwijderen, meestal gebruikt om zeewater veilig om te drinken of irrigatie maken. High-volume processen gebruiken gespecialiseerde apparatuur voor onder druk verdampende distillatie en omgekeerde osmose filtering. Dit artikel geeft u een goedkope manier met behulp van zonne-energie om kleine hoeveelheden zeewater te ontzilten. U kunt de schaal vergroten om grotere hoeveelheden gedestilleerd water te produceren of functies toe te voegen aan het systeem meer zelfvoorzienend te maken.

Instructies

Hoe maak je een eenvoudige ontzilting model maken

•  Wash of ontsmetten van de deksel en beide pannen, grondig uitspoelen.

•  Plaats de zwarte pan in de witte pan op een vlakke ondergrond buiten dat krijgt veel (bij voorkeur alle dagen) blootstelling aan zonlicht.

•  Giet zeewater in de zwarte pan, zodat niemand gemorst in de buitenste pan of overloopt de binnenste pan.

•  Dek de buitenste pan met de duidelijke, goed sluitend deksel.

•  Als het zeewater verwarmt en verdampt, zal de pure waterdamp condenseren op het deksel en druppelen langs de zijkanten naar zwembad als gedestilleerd water in de buitenste pan. Verwijder het deksel en innerlijke pan en giet het gedestilleerde water uit de buitenste pan in een schone container.

Hints

  • Een zelfvoorzienend kan worden gemaakt met bronwater (zeewater of andere te reinigen water) wordt via een slang of buis in het midden pan in een langzaam infuus op de pan vullen zonder veel wordt. Voer een tweede slang van de buitenste pan een verzamelhouder te voorkomen dat de buitenste pan van overvulling. Dit systeem kan worden opgeschaald door grotere pannen en / of meerdere ontzilting sets.
  • Om het gedestilleerd water product zuiver te houden, moet u de pannen schoon te maken voor elk gebruik. Om het gedestilleerd water product zuiver te houden, zeker de bron water niet morsen, spatten of te vol het centrum pan en krijgen in het gedistilleerde product.