Hoe te Obsessive-Compulsive Disorder symptomen te herkennen

Hoe te Obsessive-Compulsive Disorder symptomen te herkennen

Vaak mensen die perfectionisten of die in het bijzonder bezig met idealen als organisatie en netheid worden gebrandmerkt als obsessief-compulsieve. Echter, deze kenmerken zijn niet indicatief voor een echt geval van een obsessief-compulsieve stoornis. Echte obsessieve compulsieve stoornis (OCS) is veel verraderlijker dan dit en kan vaak een aanzienlijk negatief effect op de kwaliteit van leven van een persoon. Als u vermoedt dat u misschien OCD hebben, moet je leren om de symptomen te herkennen.

Instructies

Herken de symptomen van obsessief-compulsieve stoornis

•  Let op de frequentie van uw terugkerende gedachten en de mate van angst die ze produceren. Als je vijf of meer keer per dag zijn met dezelfde repetitieve gedachten zonder de mogelijkheid om ze te beheersen en voel een grote hoeveelheid angst wanneer deze gedachten ontstaan, dit is een sterke indicator van OCD.

•  Leer wat een dwang vormt. In OCD, een groot aantal patiënten proberen de angst door hun obsessies te verlichten door het uitvoeren rituele fysieke handelingen. Deze acties worden gedaan met de gedachte van het voorkomen van welke slechte uitkomst is gedacht in de obsessie. Als je dit soort dwangmatige rituelen uit te voeren, kan je OCD hebt.

•  Merk op hoe lang je elke dag presteren dwangmatige rituelen. Als je een uur of meer per dag op je dwanghandelingen besteden, bent u waarschijnlijk echte OCD hebben.

•  Vraag jezelf af of je obsessies en compulsies zijn rationeel. De meeste mensen met echte OCD realiseren van hun obsessies en compulsies zijn een product van hun eigen geest en niet rationeel helemaal. Echter, ze niet in staat voelt om ze te stoppen op hun eigen.

•  Realiseer je dat als je constant bezig om je compulsies van anderen te verbergen en als je voelt dat je de kwaliteit van het leven is lijden, kon je heel goed hebt OCD.

Hints

  • Alleen een psychiater of psycholoog kan herkennen de symptomen van OCD nauwkeurig genoeg om een ​​goede diagnose te geven. Als u symptomen dat je denkt dat je kan OCD hebben, een bezoek aan een gekwalificeerde professionele geestelijke gezondheidszorg is de enige manier om het te bevestigen.
  • Obsessieve-compulsieve stoornis kan vaak brengen op gevoelens van depressie, vooral wanneer de OCD is een al lang bestaande aandoening die onbehandeld is gegaan. De depressie wordt meestal veroorzaakt door het gevoel alleen, abnormaal en niet in controle over je eigen handelen. Zodra het OCD wordt met succes behandeld, deze gevoelens van depressie meestal verdwijnen. Echter, als ze niet weg te gaan, of als ze erger worden, laat uw therapeut weten meteen.