Hoe te mislukken om te gedijen in de Ouderen Diagnose

Hoe te mislukken om te gedijen in de Ouderen Diagnose

Groeiachterstand bij geriatrische patiënten is een staat van verval die kunnen worden veroorzaakt door factoren zoals chronische ziekten of functionele beperkingen. Het wordt gekenmerkt door een geleidelijke fysieke achteruitgang vergezeld van apathie en een verlies bereidheid om te eten of drinken. Groeiachterstand heerst bij gehospitaliseerde veteranen en beïnvloedt tot 60 procent van deze patiënten. Hier is hoe het nalaten te bloeien in de ouderenzorg te diagnosticeren.

Instructies

•  Weeg de oudere patiënt. Het Institute of Medicine omvat gewichtsverlies van meer dan 5 procent van de basislijn als de enige objectieve criteria voor het nalaten te bloeien. Een diagnose is dan ook bijna volledig klinisch.

•  Maken van een eerste evaluatie van de mate van cognitieve stoornissen, depressie, verminderde fysieke functie en ondervoeding van de patiënt. Deze factoren worden beschouwd als voorspellend voor de uitkomst van een groeiachterstand.

•  Zorg voor een grondige anamnese en lichamelijk onderzoek. Het doel van deze fase van de evaluatie aan een onderliggende medische aandoeningen die kunnen verantwoordelijk voor de symptomen te identificeren. Mogelijke oorzaken van dit type zijn uitgebreid maar kan in het algemeen worden gecategoriseerd als systemische ziekten of chronische orgaanuitval.

•  Geef je mening over de medicatie van de oudere patiënt. Dit kan bijzonder lastig zijn bij geriatrische patiënten die een lange lijst van geneesmiddelen kan hebben. Symptomen van de patiënt moet worden verwezen tegen eventuele interacties voor een bijbehorende bijwerking.

•  Evalueer de patiënt voor psychosociale functie, in het bijzonder depressie. Dit is een veel voorkomende oorzaak van het nalaten te bloeien, in het bijzonder voor patiënten die langdurige zorg in een ziekenhuis. De Mini-Mental State Examination wordt beschouwd als een waardevol instrument voor deze eis.