Hoe te Medicijnen doneren


De kosten van geneesmiddelen op recept neemt elk jaar toe. Ten minste 37 staten hebben wetgeving uitgevaardigd sinds 1997 die het mogelijk maakt patiënten en beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg om lopende, ongebruikte medicijnen voorschrijven doneren. Deze voorschriften worden vervolgens redispensed aan patiënten niet over voldoende verzekering of middelen hebben om hun medicijnen te verkrijgen. Een extra kleinere voordeel van deze praktijk is de vermindering van milieuverontreiniging, die steeds een groot probleem als gevolg van onjuiste verwijdering van het ongebruikte geneesmiddelen.

Instructies

•  Bel een van uw lokale apotheek of de apotheek afdeling van een nabijgelegen ziekenhuis aan zorginstellingen en apotheken te vinden in uw omgeving te accepteren gerecycled farmaceutica. U kunt deze informatie ook via het internet te vinden, zoals de meeste staten en veel gemeenten te publiceren informatie over het doneren van medicijnen voor online redispensing.

•  Schenk alleen ongeopend en lopende receptplichtige medicijnen die je niet nodig hebt. Onverharde of eerder geopende verpakkingen van medicijnen komen niet in aanmerking. De enige uitzondering is voor eenheidsdosis pakketten. In dit geval kan de buitenkant verpakking is geopend, maar de blisterverpakkingen met tabletten of capsules moeten intact zijn.

•  Neem ongebruikte, overbodige of verlopen medicijnen om een goedgekeurd geneesmiddel-stortplaats als er geen recycling of drugs terugname programma's werken in uw omgeving. Als er geen drug-voorzieningen voor de verwijdering in uw regio, niet spoelen van de geneeskunde door het toilet, omdat dit alleen maar zal vergroten om de verontreiniging van de lokale watervoorziening. In plaats daarvan, neemt de aangewezen middelen voor verwijdering uit hun containers, verpletteren tabletten of leeg uit capsules, en meng ze met koffiedik of kattenbakvulling. Pakket dan het mengsel in lege blikjes of hersluitbaar ondoordringbare zakken, en gooi de zakken in de prullenbak.

Hints

  • Als je doel als consument is om te helpen opruimen en bescherm uw lokale watervoorziening of om gewoon te reinigen van uw medicijnkastje, zal de drug donatie programma's niet aan uw behoeften.
  • Consument voorschrijven van geneesmiddelen donatieprogramma's kunnen niet worden gebruikt voor gereguleerde stoffen. In de Verenigde Staten, deze zijn voorgeschreven medicijnen die onder de jurisdictie van de Drug Enforcement Administration (DEA) en omvatten de meeste voorgeschreven pijnstillers, slaap medicijnen, middelen tegen angst en testosteron producten. Elk label een C-II, C-III heeft of C-IV weergegeven om deze status te wijzen. Van tijd tot tijd, de DEA heeft terugname programma's voor deze klasse van geneesmiddelen, maar anders moet u de aanwijzingen in stap 3 om legaal afvoeren van gereguleerde stoffen te volgen. Een alternatief is om uw voorschrijvende arts of apotheker te ontdoen van deze medicijnen voor u.
  • Wat je ook doet om te doneren of te vervreemden van uw ongebruikte geneesmiddelen op recept, probeer niet om de wet te omzeilen. Kijk omhoog relevante overheidsinstellingen, federale en lokale wetten over dit onderwerp voordat je begint. Overtredingen kunnen oplopen ernstige burgerlijke en zelfs strafrechtelijke sancties.