Hoe te Maligne Melanoom Diagnose

Hoe te Maligne Melanoom Diagnose

Maligne melanoom is de meest ernstige vorm van huidkanker. Melanoom is een tumor die wordt gevormd in de huid cellen die pigment voor huid, ogen en haren produceren. Melanoma is vaak moeilijk te detecteren. Deze vorm van kanker is te behandelen als gevangen vroeg. Indien onbehandeld of ongemerkt kan verspreiden naar andere delen van het lichaam en potentieel dodelijk zijn. Melanoom is goed voor ongeveer 75 procent van de huid kanker gerelateerde sterfgevallen.

Instructies

Diagnosticeren Melanoom

•  Wees zorgen maakt over een moedervlek, sproet of huid vlek groter dan een gum op het uiteinde van een potlood. Grote huidverkleuringen, vooral als ze zijn gegroeid of veranderd moet worden uitgecheckt door een arts.

•  Wees op uw hoede van nieuwe en oudere huid vlekken. Gewoon omdat je geboren met een huid plek, moedervlek of mol betekent niet dat het niet over. Elke vlek of verkleuring dat veranderingen moeten worden onderzocht.

•  Voer regelmatig de huid controleert of u ongewone huid vlekken of markeringen merken. Dit moet ook je hele lichaam. Gezichten en schouders zijn vaak de eerste plaats mensen beschouwen als zijnde het hoogste risico op huidkanker. Het is ook gebruikelijk op de voeten en benen.

•  Raadpleeg uw arts voor een skin check als u verdachte van een mol of verkleuring van de huid zijn. Als er een teken van melanoom de arts zal waarschijnlijk een biopsie van de omgeving of u doorverwijzen naar een dermatoloog.

•  biopsie het betrokken gebied met een dermatoloog. Het monster zal worden onderzocht en getest bij een lab. De resultaten moeten terug binnen een tot twee weken. De resultaten zijn onder andere: 1) Een definitief antwoord op wat de huid bestaat uit; 2) een fase van kanker, indien passend en 3) de geschatte grootte of dikte van een diagnose kanker. Deze informatie is nodig om de beste behandelingsopties voor maligne melanoom bepalen.

Hints

  • Iedereen kan maligne melanoom te krijgen, maar er zijn bepaalde mensen die een hoger risico op deze vorm van kanker. Zie referentie drie hieronder. Er zijn vele behandelingen voor melanoom, chirurgie is de meest waarschijnlijke eerste behandeling. Regelmatig gebruik van zonnebrandmiddelen is de beste methode van melanoom preventie.
  • Wacht niet tot verdachte moedervlekken of huid vlekken onderzocht te krijgen. Zelfs een klein plekje op je huid kan dodelijk zijn. Hoe langer je wacht hoe groter de kans het melanoom is om zich te verspreiden door je hele lichaam. Wanneer verspreidt, is zeer moeilijk te behandelen.