Hoe te maligne melanoom behandelen

Een maligne melanoom is een tumor die zich ontwikkelt in huidcellen bekend als melanocyten, en is een van de meest ernstige vormen van huidkanker zoals kan metastaseren of verspreiden naar andere delen van het lichaam. Kwaadaardige melanomen beginnen in een bestaande moedervlek of in "normale" huid en in het bijzonder van invloed zijn mensen die eerlijk zijn of gevoelig voor de zon. Er zijn vier verschillende stadia van maligne melanoom, en elk vereist een andere behandeling.

Instructies

•  Raadpleeg uw oncoloog of dermatoloog en verhelpen chirurgische excisie --- verwijdering van het melanoom en de omringende huid --- of huidtransplantatie, welke omvat het verwijderen van een gezonde huid van een onopvallende plek van het lichaam en enten op het aangetaste deel.

Deze processen worden gewoonlijk gebruikt om fase 1 van de ziekte te behandelen, als melanoom is beperkt tot het oppervlak van de huid en minder dan 2 mm dik.

•  Vraag uw arts over het gebruik van "block dissectie" om fasen 2 en 3 van kwaadaardige melanomen te behandelen. Dit proces omvat chirurgische excisie naast het verwijderen van de omringende lymfeklieren in de getroffen gebieden.

Stages 2 en 3 worden gekenmerkt door melanomen meer dan 2 mm dik en kankercellen die zich hebben verspreid naar de lymfeklieren infecteren.

•  Vraag uw arts om advies over het gebruik van interferon behandelingen om de kans op een terugkerende melanoom na chirurgische behandelingen in fasen 2 en 3, een proces genaamd adjuvante therapie verminderen. Interferon is een synthetische versie van een natuurlijk voorkomend eiwit dat vecht tegen een infectie, en is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration om kwaadaardige en risicovolle melanomen te behandelen. Het interferon wordt gewoonlijk geïnjecteerd in het lichaam en helpt het immuunsysteem te bestrijden overblijvende kankercellen die nog in de huid of lymfestelsel zijn.

•  Als u een melanoom stadium 4, waarin de ziekte die is uitgezaaid naar de lever, longen of andere organen, raadpleeg dan uw oncoloog over het gebruik van interferonen, chemotherapie of radiotherapie. Dit is het meest vergevorderd stadium van melanoom en hoewel er geen mogelijke remedie voor de ziekte, kunnen medicijnen en therapieën de voortgang ervan te vertragen.

Hints

  • Interferon bijwerkingen zoals griep, misselijkheid, braken, irritatie van de huid, haarverlies, veranderingen in bloeddruk en tijdelijke of permanente onvruchtbaarheid veroorzaken. Bestraling en chemotherapie kunnen ook gelijkwaardig bijwerkingen.