Hoe te Littmann Stethoscopen Reparatie

Hoe te Littmann Stethoscopen Reparatie

3M ™ Littmann stethoscopen staan ​​bekend om hun kwaliteit en betrouwbaarheid. Maar ongelukken, tijd en verwaarlozing kan slijtage veroorzaken. Als uw stethoscoop nog onder garantie kunt u deze af te sturen om Littmann voor gratis reparatie. Alle modellen hebben een garantie van ten minste twee jaar en sommige tot zes jaar. Als u liever uw eigen reparaties proberen, Littmann biedt een hele reeks van onderdelen inclusief oorhaak, oordopjes, non-chill bell mouwen, velgen, slangen, membranen en speciale procedure adapters. Bespaart u tijd en geld, zorg ervoor dat u gebruik maakt van de stethoscoop correct alvorens te bepalen of het is eigenlijk te repareren.

Instructies

•  Verwijder de oordopjes, oorhaak en het borststuk assemblage van de slang af. Draai en trek om deze onderdelen te bevrijden. Gooi versleten oordopjes en gebarsten leidingen. Interne scheuren veroorzaakt door veelvuldig buigen van uw stethoscoop of die het rond je nek zal niet duidelijk zijn. De kans is groot dat je nieuwe slang nodig als de akoestische prestaties van uw stethoscoop is afgenomen. Blootstelling aan extreme hitte en kou kunnen ook slangen beschadigen.

•  Reinig de metalen oorhaak. Maak ze schoon met een zachte micro-fleece doek. Blaas perslucht via de interne canule om stof te verwijderen. Gebruik een stevige plastic buis bevestiging indien beschikbaar. Gebruik gericht heldere verlichting om te controleren of er geen obstructie blijft binnenkant van de binaurals. Veeg nogmaals om alle resterende stof te verwijderen.

•  Verwijder de rand en membraan cover van de stethoscoop. Grip het diafragma met één hand vast en buigt de velg af. Als je het gevoel te geven iets, trek de rand van het middenrif. De omslag zal ook loskomen. Bij dubbelzijdige stethoscopen doe hetzelfde op de achterzijde.

•  Controleer het membraan deksel. Controleer vocht aan de binnenkant van de omslag en zoek kleine scheurtjes. Veeg de rand en het deksel en zet ze weg als het in goede staat. Vervang deze onderdelen indien nodig.

•  Kijk naar de binnenzijde van het membraan. Veeg vocht en stof weg. U kunt zien wat lijkt op corrosie of groene rommel zijn. Dit is waarschijnlijk oud smeermiddel. Gebruik een niet-pluizende Q-tip om het gat in het midden en langs de rand schoon te maken, zowel binnen als buiten. Gebruik de perslucht voor het reinigen van het membraan. Force lucht in het gat in het midden en door de metalen buis arm. Geef het een laatste veeg.

•  Een dunne laag van medische instrument smeermiddel aan de rand van het membraan. Dit zal helpen bij het verschaffen van een akoestische afdichting tussen de bewegende delen van het instrument. Toepassing flessen leveren slechts minieme hoeveelheden per applicatie. Veeg overtollig smeermiddel.

•  Monteer alle onderdelen en sluit ze.

Hints

  • Onjuiste slijtage of pasvorm van een stethoscoop kan je denken dat het moet worden gerepareerd.