Hoe te leven met Spina Bifida Occulta

Spina bifida occulta eigenlijk de mildste vorm van deze bijzondere voorwaarde volgens de Mayo Clinic, en vaak zelfs niet gediagnosticeerd tot per ongeluk is ontdekt door een willekeurige X-stralen of andere beeldvormende werkwijze toegepast om een ​​andere reden geheel. Dus, leven met spina bifida occulta is vaak niet een probleem voor de meeste mensen met deze genetische aandoening. Typisch, beïnvloedt de wervels L5, een van de wervels in de lumbale rug.

Instructies

•  Raadpleeg een arts over spina bifida occulta. Waarschijnlijk is de meest effectieve methode van het leven met spina bifida occulta is om te overleggen met uw arts over uw specifieke aandoening. Hij kan in staat zijn om u te vertellen wat voor soort management en zorg (indien aanwezig) die je nodig hebt om te gebruiken bij het leven met deze aandoening.

•  Besteed aandacht aan bepaalde activiteiten, met name die onder meer bukken en tillen. Sinds spina bifida occulta algemeen van invloed op de L5 wervels van de lumbale regio van je rug, kan het nodig zijn om wat extra aandacht te besteden aan activiteiten die deze regio van het lichaam kan belasten, als de lumbale regio neemt de last van het lichaamsgewicht en de mechanische belasting .

•  Houd je gewicht onder controle. Spina bifida occulta vaak van invloed op de lumbale regio van je rug, die uiteindelijk draagt ​​al uw gewicht. Door het houden van uw gewicht binnen een normale en gezonde bereik, kun je beter zorgen dat er geen letsel of stam ontstaat aan deze kwetsbare regio van het lichaam als gevolg van overgewicht of obesitas.

•  Oefening op regelmatige basis, met name binnen de kern. Er is geen reden voor iemand met spina bifida occulta niet uit te oefenen, tenzij natuurlijk de voorwaarde is waardoor je pijn. De oefening zal houden de spieren van de rug afgezwakt en flexibel, waardoor voor een betere bereik van de beweging en de vermindering van het potentieel van letsel of stam naar dit gebied getroffen door spina bifida occulta.

•  Overweeg te praten met een fysiotherapeut. Als u last heeft van pijn als gevolg van spina bifida occulta, wilt u misschien overwegen te praten met een fysiotherapeut die een modus kunnen vaststellen van de zorg te behandelen, te beheren en te verminderen pijn door middel van specifieke revalidatie-oefeningen.

Hints

  • Zoals eerder vermeld, spina bifida occulta is de mildste vorm van spina bifida. Eigenlijk is de naam zelf vertaalt naar "verborgen gespleten ruggengraat", die u een aantal aanwijzingen dat de aandoening zelden zal veroorzaken geen problemen voor het individu zou moeten geven. De meeste mensen met deze aandoening leven een heel gewoon leven.