Hoe te leven met HIV / AIDS

Hoe te leven met HIV / AIDS

Zo weinig als 10 jaar geleden, werd aids als een automatisch doodvonnis. Vanaf het moment dat een persoon ontwikkelde full-blown AIDS tot het moment van overlijden was over het algemeen een paar jaar of minder. Dankzij nieuwe medicijnen, het gezicht van de HIV / AIDS is drastisch aan het veranderen. Voor een nieuwe generatie, is het uitgegroeid tot een chronische aandoening in plaats van een terminal een. Het kan moeilijk om goed te leven met een chronische ziekte, maar het is verre van onmogelijk. Lees verder om te leren hoe te leven met HIV / AIDS.

Instructies

•  Leer zo veel mogelijk over HIV / AIDS. Als je nieuw bent gediagnosticeerd, kan het boek "The First Year" een enorme bron van hulp en ondersteuning. U kunt ook overwegen het aanmelden voor het aids-Info e-mail nieuwsbrief om de nieuwste informatie over onderzoek en behandeling. Zie de bronnen hieronder voor een link.

•  Vergeet niet dat HIV / AIDS niet hoeft te zijn - en meestal niet - een doodvonnis. Met goede medische zorg, kunt u een relatief normaal, gezond leven.

•  Zoek een arts die ervaring heeft de behandeling van mensen met aids heeft. Uw huisarts kan in staat zijn om iemand aan te bevelen. Deze specialist moet coördineren en toezicht houden op al uw bekommernis.

•  Volg de behandeling regime u en uw arts afspreken. Houd medische afspraken en neem je medicijnen volgens de instructies.

•  Praat met uw arts over alle vervelende bijwerkingen van de medicatie. Er kunnen andere geneesmiddelen die u kunt proberen of dingen die je kunt doen om de bijwerkingen te verlichten. Nooit zomaar stoppen met het innemen van een medicijn zonder eerst te praten met uw arts.

•  Blijf op andere gebieden van uw gezondheid, ook. Eet wat de voeding betreft evenwichtige maaltijden, oefening minstens 30 minuten drie keer per week, voorkomen recreatieve drugs en overmatig drinken en voldoende te rusten. Het nemen van deze maatregelen zullen bijdragen tot een versterking van uw immuunsysteem.

•  Ontsluit uw HIV / AIDS-status zo nodig. Mensen die moeten weten omvatten elke arts of tandarts gezondheidsdiensten voor u, seksuele partners en de mensen met wie je hebt gedeeld naalden. U kunt ook besluiten om vrienden en familie te vertellen, zodat ze beschikbaar zijn om u te ondersteunen kan zijn. U bent niet wettelijk verplicht om je werkgever te vertellen.

•  Blijven werken, zolang je bent fysiek in staat om dat te doen. Het is gemakkelijk om depressief en ontmoedigd raken als je geen baan om je uit te dagen.

•  Handhaaf een actief sociaal schema. U kunt zich moe zijn en geen zin om zo veel als je gewend bent te doen. Dat normaal. Maar je moet voorkomen dat een kluizenaar. Bijvoorbeeld, als je te uitgeput om een ​​kroegentocht te gaan, nodig een paar vrienden uit om een ​​film te kijken in plaats.

•  Bewaak je emotionele toestand. Leren leven met een chronische ziekte kan een uitdaging zijn, en je kan jezelf steeds verdrietig, humeurig, of boos te vinden. Zelfs als u niet helemaal overtuigd je het nodig hebt, zoek begeleiding of een steungroep voor andere hiv-positieve mensen via uw lokale AIDS serviceorganisatie.

Hints

  • Geef jezelf de tijd om te wennen aan het idee van het leren leven met hiv / aids en sta jezelf toe om het verlies van je gezondheid treuren. Het is natuurlijk voor het proces tot maanden duren, zo niet jaren, dus maak je jezelf niet als je niet bereid bent om te gaan met je leven twee dagen na de diagnose.
  • Depressie is een natuurlijke reactie op het leren dat u een chronische ziekte. De meeste mensen maken hun weg door naar de andere kant prima, maar als je begint met terugkerende gedachten van zelfmoord of zelfverminking iemand anders, zie een arts meteen of ga naar de dichtstbijzijnde eerste hulp.