Hoe te leven met een persoonlijkheidsstoornis

Hoe te leven met een persoonlijkheidsstoornis

Het kan moeilijk zijn om te leven met een persoonlijkheidsstoornis, omdat per definitie deze aandoeningen bemoeien met iemands vermogen om een ​​normaal, productief bestaan ​​te leiden. Maar er is hoop met psychotherapie, groepstherapie en steungroepen. Lees verder om te leren hoe te leven met een persoonlijkheidsstoornis.

Instructies

•  Leef met een persoonlijkheidsstoornis door het bijwonen van psychotherapie sessies, die op grote schaal worden beschouwd door de meeste geestelijke gezondheidszorg professionals om de meest effectieve vorm van behandeling. Psychotherapie, die gebruik maakt van praten therapie om de diepere oorzaken van de persoonlijkheidsstoornis te ontdekken, helpt definiëren en te elimineren de gevoelens en emoties die hebben geleid tot de oprichting van de persoonlijkheidsstoornis.

•  Woon groepstherapie sessies met anderen die hetzelfde type persoonlijkheidsstoornis als je dat doet, of een die vergelijkbaar is. Groepstherapie is een uitstekende manier om vaardigheden voor interpersoonlijke relaties te ontwikkelen, en kan de gevoelens van isolatie die kunnen optreden als je leeft met een persoonlijkheidsstoornis te verminderen. Evenwel groep therapie effectief aantal persoonlijkheidsstoornissen, zoals afhankelijke persoonlijkheidsstoornis of ontwijkende persoonlijkheidsstoornis, vanwege de stress die door interactie met anderen.

•  Vind lokale steungroepen in uw gemeenschap die u kunnen helpen. Door te luisteren naar anderen die zijn gegaan door dezelfde uitdagingen, kunt u leren hoe u meer objectief omgaan met uw ongewenste gedragspatronen. Steungroepen zijn ook een uitstekende bron voor mensen die zich niet kunnen veroorloven uitgebreide psychotherapie of groepstherapie.

•  Blijf in contact met familie en vrienden. De symptomen van de meeste persoonlijkheidsstoornissen versnellen wanneer je afbreken relaties en besteden te veel tijd alleen. Uw vrienden en dierbaren kunnen constante feedback bieden over je gedrag, en houden u op de hoogte van eventuele veranderingen in uw gedrag.

•  Vermijd het verbergen van de wereld door te weigeren om uw huis te verlaten. Persoonlijkheidsstoornissen weerspiegelen een vertrek van wat wordt beschouwd als normaal gedrag in de huidige maatschappij. Door het in contact blijven met de wereld, kunt u bepalen wat onder normaal gedrag nauwkeuriger.

Hints

  • Voorgeschreven medicijnen, zoals antidepressiva en anti-angst medicijnen, worden slechts af en toe gebruikt om persoonlijkheidsstoornissen te behandelen, omdat ze vooruitgang geboekt tijdens de psychotherapie kan kraam. Als ze worden voorgeschreven in ernstige gevallen moeten ze alleen worden gebruikt voor een korte periode.