Hoe te leven met een opiaatverslaving

Leven met een opiaat verslaving is een moeilijke taak te volbrengen. Om hulp te vragen en te leren hoe om te gaan met het is nog moeilijker. Soms kan het zelfs lijken uw familie en vrienden hebben je verlaten. Er zijn bepaalde stappen die u kunt nemen en plaatsen waar je terecht kunt voor hulp. Altijd praten met uw arts om advies over de risico's van opiaatverslaving voordat u een cursus van actie. Houd in gedachten dat het mogelijk is om te leven met een opiaat verslaving, het maakt niet uit hoe moeilijk het lijkt.

Instructies

Hoe te leven met een opiaatverslaving

•  Geef toe heb je een verslaving, eerst naar jezelf en dan naar iemand anders. Dit is de eerste stap in elke verslaafde moet nemen. Als een verslaafde kan ze niet toegeven dat een probleem heeft met een verslaving, is er geen manier om haar te helpen en geen manier om te leven met de verslaving behoren. Je kunt geen hulp op iemand die niet wil forceren.

•  Vraag jezelf af wat je wilt doen over de opiaatverslaving. Wilt u opiaten volledig uit te krijgen? Wil je gaan op een onderhoudsprogramma waar u vervangende medicijnen zal nemen om de verslaving te beheren? Het bedenken van antwoorden op deze vragen zijn de belangrijkste in het leven met een opiaat verslaving.

•  Praat met iemand, een familielid of iemand anders die je vertrouwt. Praten over hoe het probleem van opiaatverslaving van invloed is op je en wat je denkt dat je wilt doen. Vertel hen over de vragen die je jezelf gesteld en de beslissing die je bij ons aan.

•  Maak een afspraak met uw arts te praten. Hierdoor zal cementeren het feit dat je wilt om hulp te krijgen. Het maken van de afspraak met uw arts zal ook uw familie en / of naasten dat je serieus bent over de situatie te laten zien.

•  Ga naar de afspraak en praat met uw arts over de opiaatverslaving. Vertel hem hoe het maakt je voelt en wat je denkt dat je wilt doen. Vertel hem over de vragen die je jezelf gesteld en de antwoorden, indien aanwezig, je kwam met.

•  Volg het advies van uw arts. Ongeacht wat de beslissing tussen u en uw arts, is het meestal het beste is, omdat zowel u als uw arts over eens. Uw arts kan u sturen naar een behandelprogramma op een intramurale of poliklinische basis. Ze kan op lange termijn onderhoud medicijnen aanbevelen.

•  Doe een Narcotics Anonymous (NA) groep. Kijk in het telefoonboek of online om uit te vinden waar deze bijeenkomsten te houden in uw gemeenschap. Voor langdurige behandeling van een verslaving, het bijwonen van reguliere Narcotics Anonymous bijeenkomsten relevant is voor uw herstel. Het bijwonen van reguliere meetings zal u toelaten om gelijkgestemde mensen te praten met de zelfde soort van verslaving. Het bijwonen van reguliere meetings helpt ook terugval te voorkomen (gebruik van drugs weer na een periode van het zijn schoon). Als je niet fysiek te maken naar een NA-bijeenkomst, zijn er online degenen op alle uren van de dag. NAChatroom.org is een goede plek om online vergaderingen te vinden.

•  Follow-up met uw arts op regelmatige basis, als je op substitutie medicijnen, moet u uw arts raadplegen minstens twee keer per maand of meer voor de duur van uw behandeling. Als je bent volledig vrij van opiaten, moet u regelmatig afspraken houden om andere redenen, zoals de nieren en de lever testen. Wanneer opiaten genomen gedurende langere tijd, kan fysieke schade aan deze organen onder andere veroorzaakt.

Hints

  • Opiaatverslaving is een levenslange probleem en leven met het te. Houd in gedachten dat het verschillende pogingen kan ondernemen om de verslaving te beheren. Het is een groot probleem en vereist toewijding en wilskracht te houden ga je door de moeilijke tijden, aangezien er velen zullen zijn. Iemand die je vertrouwt, zoals een echtgenoot of een ander familielid, kunt u helpen door middel van een opiaat verslaving. Ze kunnen luisteren naar u en helpen u moeilijke beslissingen te nemen. Blijf doorgaan tot NA-bijeenkomsten. De mensen aan de vergaderingen kan je helpen door moeilijke tijden ook.
  • Houd altijd afspraken met uw arts. Als u op medicatie ter vervanging van opiaten, uw arts is de enige manier waarop je kunt ze krijgen. Als de medicijnen niet goed worden genomen, kunnen ze je ziek maken en ga door terugtrekking. Als u niet op de medicatie, nog steeds moet je afspraken te houden, zoals de arts zal blijven volgen u voor mogelijke effecten op lange termijn van de opiaatverslaving.