Hoe te leven met een narcistische man

Als uw man heeft narcistische persoonlijkheidsstoornis (NPD) hulp van een professionele geestelijke gezondheidszorg te zoeken. NPD is wanneer een persoon heeft zo'n een opgeblazen gevoel van eigenwaarde dat het leidt hem om te voelen en zich gedragen op een manier die zijn vermogen om te functioneren in relaties en in andere gebieden van het leven, zoals werk of school te beperken. Het is theoretisch mogelijk om een ​​relatie met een narcistische individu te onderhandelen, maar het vereist dat elke partij zich te committeren aan de speciale behoeften van een dergelijke relatie. Het is onwaarschijnlijk dat iemand met NPD zou een behoefte om de relatie aan te passen herkennen vanwege zijn vermeende perfectie. Bovendien is het belangrijk dat de niet-NPD partij hoogte van het risico, verloopt voorzichtig en bijstand vraagt.

Instructies

Hoe te leven met een narcistische man

•  Maak een steunregeling buiten het huishouden. Dit kan zijn vrienden en / of een professionele geestelijke gezondheidszorg. Het is belangrijk om contact te brengen met mensen die u zal voorzien van accurate perceptie van u en uw acties te blijven.

•  Onderhouden van contacten met de buitenwereld. Als je een isolement terecht komen is het makkelijker om te beginnen met het aanvaarden van zijn percepties van jou. Bovendien, tijd doorbrengen met mensen die je aanmoedigen om goed over jezelf of het doen van activiteiten die leiden tot het gevoel in staat te voelen zal helpen bij het tegengaan van de negatieve ingang die u thuis ontvangt.

•  Onderhoud uw gevoel van eigenwaarde. Een narcistische man zal vaak u neer te zetten, zodat hij beter kan voelen. Vanwege de aard van een echtelijke relatie, en de nauwe en regelmatige nabijheid, mag u niet merkt dat uw gevoel van eigenwaarde te breken. Leden van uw support systeem kan u helpen, maar alleen als ze weten wat er gaande is.

•  Bepaal persoonlijke grenzen en delen deze aan uw narcistische man. Het is belangrijk om consequent in het verdedigen van deze grenzen, want als je niet altijd je grenzen en persoonlijke voorkeuren af ​​te dwingen, zal hij dat feit te exploiteren zijn. Als u in één keer, kon het hem naar al uw wensen te negeren.

•  Houd een oog voor gevaar. Het is geen standaard voor een narcistische man om gewelddadig te zijn, maar hij is al in een verkeerde patroon via beledigingen en gebrek aan respect, dus het kan gebeuren. Hij kon bouwen in de richting van geweld als zijn gedrag begint te escaleren. Als u het handhaven van gezonde relaties met de buitenwereld en / of regelmatig te zien van een professionele geestelijke gezondheid, zult u merken wanneer hij plotseling wordt meer bezitterig en beheersen, zijn verbaal geweld toeneemt, zijn kritiek intensiveert, hij de controle over alle financiën vereist of als hij isoleert u van familie en vrienden.