Hoe te leven met een leverziekte

De lever is het grootste inwendige orgaan van het lichaam. Het produceert eiwit, winkels vitaminen en mineralen, maakt gal die nodig is voor de spijsvertering en doet veel meer. Wanneer leverziekte optreedt de lever niet meer in staat om goed te functioneren. Er zijn verschillende soorten van leverziekte zoals hepatitis, cirrose en kanker. In feite zijn er ongeveer 100 verschillende soorten leverziekte. Wanneer een persoon lijdt onherstelbare leverschade de enige optie is levertransplantatie. Leven met een leverziekte kan een zware strijd worden. Hieronder zijn een paar strategieën om u te helpen het hoofd te bieden.

Instructies

Hoe te leven met een leverziekte

•  Blijf op de hoogte. Als u al gediagnosticeerd met een leverziekte te leren alles wat je kunt over uw conditie. Raadpleeg uw arts en bespreek alle beschikbare behandelingsopties. Inzicht in uw conditie is de eerste stap in het leven met het.

•  Let op je voeding. Mensen die lijden aan een leverziekte hebben behoefte aan een speciaal dieet om de leverfunctie te optimaliseren en de lever van te hard werken. Dit is belangrijk aangezien de lever helpt om alle voedsel dat wordt ingenomen metaboliseren. Uw arts kan u adviseren over een speciaal dieet en bieden dieetvoorschriften. Eet kleine porties en niets tenminste twee uur vóór bedtijd eten. Vermijd gebakken en gekruid voedsel. Vermijd alcohol volledig.

•  Denk buiten de doos en het overwegen van alternatieve opties, alsook een conventionele behandeling. Kruiden zoals mariadistel, chickory en paardebloem wortel kan de regeneratie van levercellen te helpen. Raadpleeg uw arts en contact opnemen met een gekwalificeerde kruidkundige of homeopathische practioner voor meer informatie over deze kruiden en hun mogelijke voordelen te leren.

•  Laat vrienden en familieleden helpen omgaan met uw ziekte. Ze willen je helpen op welke manier ze kunnen. Ze kunnen emotionele steun bieden wanneer u dit het meest nodig hebben. Het helpt ook om een ​​ondersteunende groep. Niemand begrijpt wat je doormaakt beter dan iemand anders die te maken heeft met dezelfde aandoening. Door lid te worden van een steungroep kunt u ondersteuning te bieden, evenals het ontvangen. Het is makkelijker om te gaan als je het niet alleen doen. Er kracht en ondersteuning getallen.