Hoe te leven met een chronische ziekte van Lyme

Hoe te leven met een chronische ziekte van Lyme

Leren leven met een chronische ziekte van Lyme is een continu proces. De ziekte verandert door de jaren derhalve de weg te gaan, het instellen op zijn aanwezigheid. Enkele dagen of weken kunnen vrij van symptomen zijn, kunnen anderen onverbiddelijk zijn. Een regime van antibiotische therapie kan een manier van leven geworden, wanneer de ziekte actief is. Lees verder om te leren hoe te leven met een chronische ziekte van Lyme.

Instructies

•  Begrijp het belang van het verkrijgen van een nauwkeurige diagnose. De ziekte van Lyme heeft manifestaties die gemeenschappelijk zijn met vele andere ziekten en aandoeningen. Zodra een besluit heeft genomen dat u zeker de ziekte van Lyme, kan uw arts nauwkeuriger behandelen uw symptomen en u helpen de ziekte te beheren.

•  Zoek een arts die begrijpt wat het is om te leven met een chronische ziekte van Lyme en agressief behandelt de symptomen. Dit is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van het omgaan met de ups en downs van het ziekteproces. Als uw arts luistert naar uw klachten, kan hij helpen u een voorsprong op de belangrijkste belemmeringen van de ziekte van Lyme te blijven.

•  Begrijp je kan nodig zijn om afhankelijk van familie en vrienden bij de ziekte van Lyme is zeer actief. In advanced chronische Lyme, kan het voorkomen van geheugenverlies en concentratieproblemen. Vertrouw op de mensen om u om uw steun in deze moeilijke tijden zijn.

•  Realiseer je dat het nodig zal zijn om op lange termijn behandeling met antibiotica moeten elke keer dat je een terugval van de ziekte van Lyme. Zonder de juiste antibiotica, kan de ziekte ontwikkelen tot uitgebreide neurologische of fysieke achteruitgang.

•  Handhaaf de hoop dat er een remedie voor chronische ziekte van Lyme zal zijn. Er is onderzoek gaande als meer artsen erkennen de verwoesting van deze ziekte heeft op de patiënten en hun families.

•  Denk aan het starten van een lokale steungroep. Chronische ziekte van Lyme is niet zo bekend als vele andere ziekten, en je kan moeite om andere patiënten te hebben. Bespreek het idee met uw zorgverzekeraar om te zien of ze kunnen helpen bij het verkrijgen van andere ziekte van Lyme-patiënten aan een lokale groep te vormen.

Tips & Waarschuwingen

  • Blijf op de hoogte van de meest recente informatie over de ziekte van Lyme, zoals gerapporteerd door de Centers for Disease Control en Prevention website. Zie het gedeelte Bronnen voor een link. Leef verstandig door het vermijden van gebieden waar de herten teken heersen om de kansen voor extra infectie te verminderen.
  • Raadpleeg uw arts zo snel symptomen van chronische Lyme-ziekte verschijnen. Het uitstellen van het starten van behandeling met antibiotica kan leiden tot levensbedreigende omstandigheden.