Hoe te leven met een bipolaire stoornis

Hoe te leven met een bipolaire stoornis

Ook wel bekend als manisch-depressiviteit, mensen die leven met een bipolaire stoornis ervaring drastische schommelingen van de ene emotionele uiterste in het andere, vaak met weinig reden of waarschuwing. Hoewel het een beheersbare aandoening kan ontwikkelen tot een ernstige en slopende ziekte, vooral indien onbehandeld. Lees verder om te leren hoe te leven met een bipolaire stoornis.

Instructies

•  alles wat je kunt over hoe te leven met een bipolaire stoornis weten. Terwijl uw psychiater of klinisch psycholoog is zeker om uw conditie te leggen samen met uw behandeling opties, kunnen deze verklaringen niet worden afgeleverd in de aard van de taal die u begrijpt. Het National Institute of Mental Health heeft tal van bronnen die u kunnen helpen om meer over hoe te leven met een bipolaire stoornis te leren. Zie de bronnen hieronder voor een link.

•  Wees waakzaam over het naleven van uw behandeling regime. Het is belangrijk om te houden van uw voorgeschreven schema bij het nemen van medicijnen voor een bipolaire stoornis, zelfs als u zich goed voelt. Anders loopt u het risico op een recidief of verergering van de symptomen.

•  Vermijd het drinken van alcohol en stimulerende middelen, die vooral berucht voor het activeren van episodes van een bipolaire stoornis zijn, zelfs terwijl medicinale. Houd in gedachten dat stimulerende middelen vaak worden opgenomen als onderdeel van voedingssupplementen en over de toonbank remedies, dus het is best om te voorkomen dat deze als goed.

•  Werk samen met uw arts om een patroon in je uitbarstingen van manische depressie te identificeren. Als u weet wat triggers uw afleveringen, kunt u vrienden of familieleden te vragen om naar te kijken voor waarschuwingsborden. Als je voelt dat een episode opdoemen, contact opnemen met uw arts.

•  Begrijp dat de medicijnen die u neemt om uw behandeling van bipolaire stoornis kan in strijd zijn met medicijnen die gebruikt worden om andere aandoeningen die je kan hebben vechten. U moet altijd contact op met uw psychiater of de arts toezicht farmaceutische behandeling van je bipolaire stoornis, voordat u andere geneesmiddelen op recept.

•  Maak een ondersteunend netwerk. Betrek niet alleen uw dokter, maar ook uw familie, vrienden en een steungroep in het helpen u uw bipolaire stoornis te overwinnen. Het hebben van een steungroep is essentieel voor mensen die het gevoel hebben dat ze alleen lijden. Moeilijke omstandigheden zijn best vochten met de hulp van anderen. Vraag uw arts om een ​​steungroep adviseren in uw gemeenschap.

Hints

  • Bipolaire stoornis kan ontwikkelen tot een gevaarlijke toestand waarbij de lijder een bedreiging voor zijn eigen veiligheid of de veiligheid van anderen kan opleveren. Verdachte gevallen moet onmiddellijk worden behandeld, en bevestigde gevallen moeten worden behandeld zoals voorgeschreven door een arts.