Hoe te leven met een bipolaire Partner

Hoe te leven met een bipolaire Partner

Het kan moeilijk zijn om te leven met een partner met de diagnose bipolaire stoornis. Bipolaire stoornis wordt gekenmerkt door het fietsen stemmingen die van invloed kan zijn gedrag en relaties. Leren om een ​​partner met een bipolaire zal geduld en begrip te nemen ondersteunen. Het is belangrijk om persoonlijke grenzen en die van je partner, terwijl het aantonen van verzorging.

Instructies

Hoe te leven met een bipolaire Partner

•  Ontwikkelen bewustzijn van de symptomen van bipolaire stoornis. Het is belangrijk om het verschil tussen manische en depressieve stemming episodes herkennen. Manische symptomen zijn verminderde behoefte aan slaap, abnormaal hoge niveaus van energie en creativiteit, gevoel "op de top van de wereld", vlucht van ideeën, snelle gedachten en kunnen risicovol gedrag omvatten (zoals gokken of hogere uitgaven). Depressie wordt gekenmerkt door prikkelbaarheid, chronische verdriet, rusteloosheid, veranderingen in slaap en eetlust, lage energie niveaus, negatief denken en kunnen suïcidale gedachten of plannen omvatten.

•  Aanbieding ondersteuning voor uw partner in overige voldoet aan de behandeling. Bipolaire stoornis is goed beheerst als medicijnen regelmatig en consequent worden genomen. Als dat zo is geneigd, wonen arts afspraken met je partner en feedback geven aan de arts. Rapporten familie helpen om grondige en uitgebreide zorg te waarborgen.

•  Heeft de patiënt onmiddellijk een behandeling wanneer de symptomen, stemming of gedrag bereiken van een lage of een piek. Mensen met een bipolaire stoornis kan een aanzienlijk risico als de voorwaarde niet wordt gecontroleerd. Risico's omvatten financiële ondergang, buitenechtelijke affaires of suïcidaal gedrag. Tijdens een stemmingsepisode, mensen met een bipolaire stoornis hebben beperkt inzicht in de ernst van de symptomen en het gedrag. Sterke aanwijzingen in deze tijden nodig zijn.

•  Stel de juiste grenzen en beperkingen in de relatie. Erken dat uiteindelijk de patiënt met een bipolaire is verantwoordelijk voor haar eigen behandeling. Zorg goed voor jezelf; nagaan of moet breekt indien nodig. Voorkomen dat overdreven betrokken en verbruikt met disfunctioneel gedrag van je partner tijdens stemmingsepisodes.

•  Zoek steun voor jezelf als dat nodig is. De Nationale Alliantie op geestesziekten is een prachtig middel voor patiënten en naasten. Kijk op de website voor de plaatselijke afdeling informatie. Tot oprichting van een relatie met een persoonlijke begeleider kan bieden extra ondersteuning en advies over hoe om te gaan met de gevolgen van deze ziekte.