Hoe te leven met dyslexie

Hoe te leven met dyslexie

Het is belangrijk voor mensen die proberen te leven met dyslexie te realiseren dat deze voorwaarde geen ziekte. Hoewel niet kan worden genezen, het is een beheersbaar psychische aandoening waarvoor een groot aantal hulpmiddelen en hulpmiddelen bestaan ​​te helpen die getroffen in veel opzichten verbeteren van hun kwaliteit van leven. Lees verder om te leren hoe te leven met dyslexie.

Instructies

•  Weet dat dyslexie bij meer dan alleen uw vermogen om te lezen, spellen en rekenen. Volwassenen die leven met dyslexie hebben meestal ook problemen planning en het organiseren van evenementen en het beheer van hun tijd.

•  Maak kennis met een logopedist als u nog nooit enige stappen om je dyslexie te behandelen genomen. Heb je al een evaluatie van uw conditie voltooid en aan de patholoog spreken achteraf om uw zaak te evalueren. Bedenk een strategie om de symptomen van dyslexie te behandelen om uw kwaliteit van leven te verbeteren.

•  Weet dat groeps- en individuele therapieën bestaan ​​om u te helpen verbeteren bij lezing gerelateerde taken. Hulp bij het fonemisch bewustzijn (het vermogen om woorden af ​​te breken in hun samenstellende klanken), vloeiendheid van het lezen, begrip en woordenschat ontwikkeling zijn allemaal beschikbaar. Uw patholoog of een gedragspsychologie kliniek kan u helpen bij de diensten in uw gemeenschap.

•  Maak gebruik van de grote hoeveelheid zogenaamde "ondersteunende technologie" beschikbaar voor mensen die leven met dyslexie. Naast de speciaal ontworpen spell checkers, programmeerbare toetsen, voice-recognition software en een tal van andere computer accessoires, praten rekenmachines en speciale dag planners behoren tot de vele hulpmiddelen die u kunt gebruiken om uw dyslexie beheren.

•  Word lid van een steungroep voor mensen met dyslexie. Vergeet niet dat er kracht in aantallen, en dat aanmoediging en positieve bekrachtiging zijn de sleutels tot het overwinnen van de symptomen van dyslexie.

•  Maak gebruik van de beschikbare aan dyslexie lijden middelen. De International Dyslexia Association is een landelijke organisatie gewijd aan het helpen van mensen hun dyslexie te beheren. Ze hebben een scala aan nuttige informatie voor mensen die last hebben met de aandoening. Zie de bronnen hieronder voor een link.

Hints

  • Dyslexie verondersteld om een ​​genetische aandoening. Op zijn minst, een genetische aanleg is een risicofactor voor dyslexie. Ontwikkelen taalvaardigheden van uw kind op jonge leeftijd als je een volwassen leven met dyslexie. Lees voor hen vroeg, en geef ze een vliegende start op taalvaardigheden, zoals het leren van het alfabet. Het zal uw kinderen een voorsprong in het geval ook zij zijn gevoelig voor het ontwikkelen van de stoornis te geven.