Hoe te leven met de ziekte van Wilson

Hoe te leven met de ziekte van Wilson

Ziekte van Wilson is een zeldzame erfelijke aandoening die koper veroorzaakt bouwen tot toxische niveaus in het lichaam, beschadiging van de lever, nieren, gewrichten, ogen en de hersenen. Het veroorzaakt uiteindelijk dood als niet behandeld. Met de juiste behandeling ondergaan, ziekte van Wilson wordt minder bedreigend en veel mensen beheerder om goed te leven ondanks de ziekte. Lees verder om te leren hoe te leven met de ziekte van Wilson.

Instructies

•  goed te leven met de ziekte van Wilson door weg te blijven van voedingsmiddelen met een hoog koper. Vermijd lever en andere orgaanvlees, schaaldieren, gedroogde bonen, gedroogd fruit erwten, volkoren en chocolade. Vermijd champignons zo goed, omdat ze zijn ook rijk aan koper.

•  Lees de etiketten zorgvuldig om het bijhouden van uw koper inname. Sommige ontbijtgranen, instant ontbijt drankjes en gedroogde vruchten zijn rijk aan koper.

•  Wees ervan bewust dat de meeste voedingsmiddelen bevatten enkele koper, en de controle van uw porties aan je inname laag te houden. Een portie is 4 oz. van vlees of vis, 1/2 kopje van groenten of fruit, een boterham of een 1/2 kopje rijst of pasta.

•  Blijf voorzichtig over het nemen van vitamine of mineraal supplementen. Vermijd diegenen die koper.

•  Beperk alcoholgebruik. Het is moeilijk, zelfs met een gezonde lever en de lever al beschadigd door ziekte van Wilson.

•  Gebruik koperen pannen of keukengerei voor slechts decoratie. Nooit koken of eten serveren met hen.

•  Heb je leidingwater geanalyseerd. Als het meer dan 100 mcg. koper per liter, drinken gebotteld, gedemineraliseerd water. Het hulpprogramma water in uw gemeenschap kan een kraan water analyse. Zo niet, contact opnemen met het Environmental Protection Agency (EPA) voor een lijst van gecertificeerde testlaboratoria in uw omgeving. Zie de bronnen hieronder voor een link.

•  Praat met uw arts voordat u zwanger wordt, vooral als u medicijnen voor de ziekte van Wilson. Het is mogelijk om te gaan met de behandeling tijdens de zwangerschap, maar kan uw arts uw dosering gedurende het tweede en derde trimester, evenals de eerste maand te verminderen nadat je bevallen.

Hints

  • Hoewel een koper-vrij dieet alleen niet voldoende is om te controleren en goed te leven met de ziekte van Wilson, is het nuttig om uw koper inname te beperken tot 1 mg. of minder per dag.
  • De ziekte van Wilson kan zich voordoen als andere aandoeningen die de lever, zoals hepatitis of de ziekte van Pfeiffer. Ga naar een dokter voor een definitieve diagnose.