Hoe te leven met de ziekte van Parkinson

Hoe te leven met de ziekte van Parkinson

Beïnvloeden zenuwcellen die spierbewegingen controleren, ziekte van Parkinson is een invaliderende aandoening die algemeen in mensen leeftijden 60 en hoger. Echter, Parkinson effectief worden gecontroleerd door medicijnen en chirurgische behandelingen, waardoor het veel gemakkelijker voor patiënten leven met de ziekte. Lees verder om te leren hoe te leven met de ziekte van Parkinson.

Instructies

•  Weet dat de ziekte van Parkinson moeilijk spreken veroorzaakt. In een vroeg stadium, stemmen patiënten vaak hees of te zacht om te worden gehoord te worden. Om dit te beperken, oefenen hardop lezen. Spreek luid en vol vertrouwen, met uitzicht op de persoon met wie u praat. Krijg de hulp van een logopedist als u een bijzonder problematisch geval.

•  Werken met een fysiotherapeut. Omdat de ziekte van Parkinson treft motorische controle, kunt u problemen met simpele dingen zoals het dagelijkse mobiliteit en aankleden geconfronteerd. Gun jezelf altijd extra tijd om taken die beweging te voltooien, en de oefeningen uit te voeren om de arm en been bewegingen gebruikt in het lopen intact te houden. Houd dingen die je nodig hebt in de omgeving, en vereenvoudigen zoveel mogelijk. Bijvoorbeeld, draag een trui in plaats van een blouse die u nodig hebt om de knop omhoog.

•  Blijf actief. Het is bijzonder belangrijk dat Parkinson patiënten blijven fysiek actief mogelijk. Schade aan je balans en mobiliteit kan worden getemperd met aanhoudende lichamelijke activiteit. Ga wandelen, zwemmen of joggen zo vaak als je voelt dat je in staat bent.

•  Zorg voor goede eetgewoonten. Parkinson-patiënten hebben behoefte aan een veel vezels in hun dieet, alsmede een gezonde balans waaronder veel verse groenten en fruit. Bespreek uw geval met een diëtist.

•  Weet dat mensen die leven met de ziekte van Parkinson hebben een verhoogd risico van ernstige zelfverwonding door naar beneden vallen. Draag schoenen met rubber zolen, houden snoeren uit de gevarenzone, zich te ontdoen van tapijten je zou struikelen en leuningen te installeren in precaire plaatsen zoals trappen en in de buurt van het toilet en bad. Degenen die leven met Parkinson weet het is heel gemakkelijk om het evenwicht te verliezen.

•  Bouw een ondersteunend netwerk. Omring jezelf met familie en vrienden, en zorg ervoor om eerlijk te zijn met je kinderen over je diagnose en prognose zijn. Overwegen deelname aan een steungroep voor mensen met de ziekte van Parkinson. Uw arts of een ander lid van uw medisch team kan ook u naar de lokale volwassen dag gezondheidszorg programma's die van nut kunnen zijn voor u en uw gezin.

Hints

  • Een progressieve ziekte, Parkinson wordt meer uitgesproken in de tijd. Krijg elke vroegtijdige waarschuwingen of symptomen gecontroleerd met een arts om de best mogelijke prognose in het geval je de ontwikkeling van de ziekte van Parkinson onmiddellijk zorgen.