Hoe te leven met de ziekte van Hodgkin

Hoe te leven met de ziekte van Hodgkin

Ziekte van Hodgkin, de categorie van kanker die het lymfatische systeem beïnvloedt, is zeldzaam. Volgens de American Cancer Society, slechts ongeveer 4 procent van alle nieuwe gevallen van kanker zijn de ziekte van Hodgkin. De overlevingskans is dan 94 procent, waardoor het een van de meer behandelbare vormen van kanker. Toch kan het moeilijk om te leven met de ziekte als je niet voorbereid zijn.

Instructies

•  Vraag uw arts over klinische studies. Er zijn meestal klinische proeven die op zoek zijn naar meer effectieve manieren van behandelen van de ziekte van Hodgkin te vinden. Bezoek de American Cancer Society-website (zie bronnen hieronder) voor meer informatie over klinische studies.

•  Praat met mensen die je leuk vindt aan uw conditie. Soms alleen maar praten over hoe je je voelt kan een enorme impact hebben op je gemoedstoestand te hebben en weg te nemen een deel van de uw angst en bezorgdheid.

•  Wees bereid om te gaan met de bijwerkingen geassocieerd met de behandeling. U zult waarschijnlijk misselijk en lijden aan een vermoeidheid. Haaruitval is ook een zeer vaak voorkomende bijwerking.

•  Als de patiënt een kind is, zullen ze waarschijnlijk bang zijn en kan een positief voorbeeld nodig om hen te helpen om moed te houden. Wees altijd bemoedigend en vrolijk.

•  Vergeet niet om regelmatige follow-up afspraken te plannen met uw oncoloog om zorgvuldig te controleren uw gezondheid.

Hints

  • Vraag altijd om een ​​second opinion over de diagnose en behandeling van de ziekte van Hodgkin. Een second opinion wordt zowel gebruikt om uw diagnose te verifiëren en om te verzekeren dat u kennis zijn gesteld van alle mogelijke risico's en behandeling opties.
  • Nemen deel aan alle discussies behandeling bij de behandeling van uw arts. U het wettelijke recht om een ​​behandeling te accepteren of te weigeren.
  • Vergeet niet dat er is geen schande om hulp te vragen omgaan met de angst en angst je zou kunnen ontwikkelen terwijl het proberen om te leven met de ziekte van Hodgkin. Vraag uw arts over antidepressiva en steungroepen.
  • Stoppen met roken voordat de behandeling voor de ziekte van Hodgkin. Roken kan de bijwerkingen van de behandeling verergeren.