Hoe te leven met de ziekte van Hashimoto

Hoe te leven met de ziekte van Hashimoto

Veel mensen leven met de ziekte van Hashimoto voor meerdere jaren zonder symptomen. In het algemeen zijn de eerste tekenen van de ziekte na te bootsen van de tekenen van veroudering en onopgemerkt. Zodra de diagnose ziekte van Hashimoto, moet u in staat om een ​​normaal leven te leiden, maar u moet de routinecontroles van uw schildklier.

Instructies

Leven met een Hashimoto's Disease Diagnose

•  Zoek een goede endocrinoloog die u vertrouwt. Een endocrinoloog gespecialiseerd in hormoon aandoeningen en ziekten en kan uw symptomen te herkennen. Ze moeten ook in staat tot minuut veranderingen in uw toestand opmerkt.

•  Woon elke afspraak die uw arts zet voor u. De sleutel tot het behoud van uw gezondheid, na de diagnose met de ziekte van Hashimoto, is om je schildklierhormoon niveaus te monitoren.

•  Pick-up een kopie van Mary Shomon's "Living Well met hypothyreoïdie," verkrijgbaar bij Amazon.com (zie bronnen hieronder). Shomon biedt een gids voor het vinden artsen kiezen medicatie en leeft hypothyreoïdie, die vaak wordt veroorzaakt door de ziekte van Hashimoto.

•  Praat met uw arts over depressie, die vaak wordt veroorzaakt door de ziekte van Hashimoto. Uw depressie kan ook worden veroorzaakt door de diagnose met een ongeneeslijke ziekte of die met de symptomen van deze ziekte.

•  Ontdek alternatieve therapie voor schildklierkanker voorwaarden. Veel mensen krijgen verlichting van de symptomen van yoga, kruiden-supplementen of acupunctuur.

•  Denk aan het doen van hormoon-substitutietherapie bij uw niveaus zijn gevaarlijk laag. Een eenvoudige bloedtest zal uw arts te waarschuwen voor de traag werkende schildklier.

•  Behandel lichamelijke symptomen zoals struma en broos haar. Als uw ziekte is minder duidelijk voor mensen om je heen, kan je beter over leven met het gevoel.

•  Op zoek gaan naar een praatgroep of een online forum, waar je kunt spreken met anderen die ook zijn gediagnosticeerd met de ziekte van Hashimoto. U kunt ondersteuning en begeleiding voor het leven met de ziekte te vinden. Controleer Ability.org voor steungroep informatie (zie bronnen hieronder).

Hints

  • Als de ziekte van Hashimoto loopt in je familie, moet u uw arts laten weten. Vroege opsporing van deze ziekte zal verminderen uw kansen van het hebben van het in een hypothyroide conditie.
  • Aandringen op een diagnose. Veranderen artsen als het moet. Veel artsen, vooral in een HMO omgeving, over het hoofd problemen met de schildklier of geen uitgebreide therapie niet bieden. Als u symptomen ervaart, geef niet proberen uit te vinden waarom.
  • Zelfs na de behandeling voor de ziekte van Hashimoto, kan je nog steeds het gevoel beklemming of kloppend in je keel. Chiropractische zorg kan dit soms te verlichten.