Hoe te LDL cholesterolgehalte verlagen

LDL staat voor low-density lipoproteïne cholesterol en is het type dat hartaanvallen en beroertes. De American Heart Association raadt aan om uw bloed LDL niveaus lager zijn dan 130 milligram per deciliter (mg / dL) en lager dan 100 mg / dL als u al last heeft van hart-en vaatziekten of diabetes. U kunt helpen bij het verlagen van uw LDL-niveau door het maken van veranderingen in levensstijl en dieet veranderingen, en door het nemen van supplementen en medicijnen.

Instructies

•  Begin met trainen en het verliezen van gewicht. Raadpleeg uw arts om een ​​geschikte manier om de opbouw van uw oefening niveau te bepalen. Doel voor tussen de 30 en 60 minuten lichaamsbeweging per dag, maar niet beginnen op het hoogste niveau. Het is beter om te werken tot het --- anders kun je burn-out of verwondt.

•  Verhoog de ​​hoeveelheid fruit, groenten, vis en granen die je eet. Deze voedingsmiddelen bevatten weinig of geen cholesterol, zodat u de extra cholesterol neemt u in een minimum beperken. Bovendien kunnen deze voedingsmiddelen helpen verminderen het cholesterolgehalte al in je lichaam. Sommige vissen, zoals zalm, omega-3 vetzuren die zijn gevonden LDL cholesterol verlagen.

•  Verminder de hoeveelheid rood vlees en zuivelproducten in uw dieet, omdat ze grote hoeveelheden cholesterol en verzadigde vetten bevatten. Door de beperking van hoeveel je eet kun je het bedrag dat je lichaam moet verwerken verminderen. De American Heart Association suggereert dat je je inname van verzadigd vet moet houden onder de 7 procent van je calorie-inname. U kunt vervangen door mager vlees en een verminderde of niet-vet zuivelproducten in uw dieet.

•  Vermijd transvetten, die LDL kan toenemen, terwijl het verlagen HDL (goede cholesterol). US News and World Report zegt dat meer dan 70 procent van transvetten in de typische Amerikaanse dieet zijn uit gedeeltelijk gehydrogeneerde plantaardige oliën, dus zorg ervoor dat zowel de voedingswaarde-informatie lijst en de lijst met ingrediënten op de verpakking van het product te controleren. Ook al is een product beweert trans vetvrij zijn, als gedeeltelijk gehydrogeneerde vetten zijn op de lijst van ingrediënten is er wellicht nog kleine hoeveelheden transvetten.

•  Inclusief geteste supplementen als onderdeel van uw dieet. US News and World Report waarschuwt consumenten dat veel supplementen onbewezen blijven, maar gaat verder met te zeggen dat er een aantal die is aangetoond dat ze werken, met inbegrip van niacine, oplosbare vezels en plantensterolen. Deze drie supplementen kan je LDL-cholesterolgehalte aanzienlijk verlagen.

•  Raadpleeg een arts indien de stappen één tot en met vier zijn niet het verlagen van uw cholesterol genoeg. Uw arts kan voorschrijven een of meer van de verschillende medicijnen: statines, de absorptie van cholesterol-remmers of galzuurbindende harsen. Statines zijn meestal de meest effectieve en kan worden toegediend in verschillende doses afhankelijk van hoeveel je nodig hebt om uw cholesterolgehalte te verlagen. Cholesterolremmers zijn iets minder effectief en galzuurbindende harsen gewoonlijk het minst effectief van de drie.

Hints

  • Naast het verlagen van uw LDL-niveau, moet u overwegen het nemen van stappen om uw HDL, of high-density lipoprotein, het cholesterolgehalte (zie bronnen voor nuttige raad van de Mayo Clinic) te verhogen.
  • Niacine's frequente bijwerking van blozen huid en een warm gevoel kan zijn ongemakkelijk. Hierdoor is de helft van de mensen die proberen niacine kiezen te stoppen.