Hoe te Kalium Met Voedsel inname te verhogen

Kalium is een mineraal dat een belangrijke rol speelt in het dieet. Omdat kalium is een elektrolyt heeft een elektrische lading wanneer deze wordt opgelost in lichaamsvloeistoffen. Hierdoor kunnen cellen hun eigen elektrische lading veranderen door de concentratie van kalium binnen en buiten de cel. Als je te weinig kalium in uw dieet, kan dit problemen voor veel verschillende weefsels, waaronder de spieren en zenuwweefsel veroorzaken, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je genoeg kalium in uw dieet.

Instructies

•  Verhoog uw inname van groenten. Groenten die rijk zijn aan kalium zijn zijn tomaten, avocado's, wortelen, broccoli, artisjokken, asperges, kool, broccoli, zoete aardappelen, erwten, pompoen en bonen. Als je niet eet een van deze groenten, probeer wat te integreren.

•  Eet meer fruit. Sommige vruchten die rijk zijn aan kalium zijn bananen, sinaasappelsap, appels, meloen, perziken, abrikozen en watermeloen. Gedroogde vruchten hebben minder kalium dan rauw, hoewel rozijnen en pruimen hebben kalium in hen ook.

•  Vervang witte bloem en brood met volkoren granen. Volle granen bevatten meer kalium dan wit, en ze hebben extra voordelen voor de gezondheid als goed, zoals meer vezels. Het consumeren van bruine rijst in plaats van witte rijst en het eten van zemelen kan kalium toevoegen.

•  Verminder je inname van voedingsmiddelen en dranken die je lichaam van kalium uitputten. Deze zijn onder andere koffie, andere cafeïnehoudende dranken en alcohol.