Hoe te jeukt Behandel

Hoe te jeukt Behandel

Jeukt zijn hinderlijk, ongeacht wat de oorzaak ervan - of waar ze zich bevinden. Jeuk huid, ook bekend als Pruritus is een ontstekingsreactie die varieert van mild tot ernstig. Jeuk kan worden door allergische reacties, infecties, insectenbeten, brandwonden en zelfs interne ziekte. Afhankelijk van de oorzaak, jeukt vereisen verschillende vormen van behandeling, met inbegrip van actuele crèmes voor extern gebruik, medicatie bedoeld om oraal in te nemen en lichttherapie of injecties voor ernstige gevallen.

Instructies

•  Neem een bad in koud water, dat wordt besprenkeld met zuiveringszout of colloïdaal havermout - fijngemalen havermout bestemd voor gebruik in de badkuip.

•  Breng natte en koele kompressen op uw aangetaste huid om het gebied te verzachten en de zwelling te verminderen.

•  Droog uw huid voorzichtig af met een schone, zachte doek en een anti-jeuk lotion of crème aan op het getroffen gebied. Hydrocortison crème die ten minste een procent hydrocortison bevat, tijdelijk de jeuk verlichten. Als jeuk is matig tot ernstig, overweeg zwachtelen het gebied met steriele verbanden of bandages om krassen te voorkomen en houdt de anti-jeuk lotion loskomt.

•  Neem een oraal antihistaminicum tot ernstige jeuk verder te verlichten. Een antihistamine dat difenhydramine als werkzame ingrediënt lichaam ontstekingsreactie te verminderen en jeuk verminderen bevat.

•  Trek katoenen kleding die gladde textuur van de huid verdere irritatie te voorkomen.

•  Ga naar uw huisarts of dermatoloog, als je jeuk niet onder controle kunnen krijgen. Uw arts kan voorschrijven crèmes of antihistaminica die sterker zijn dat de over-the-counter rassen voorschrijven. Voor meer ernstige jeuk, kan uw arts een cortisone-injectie aanbevelen aan een ontsteking of lichttherapie onderdrukken voor plaatselijke behandeling, afhankelijk van de onderliggende oorzaak.

•  Follow-up behandeling met een kwaliteit, high-hydraterende crème, een keer jeuk onder controle is. Dit toepassen op uw huid of twee keer per dag, met de nadruk op de gebieden waar de jeuk is de meest ernstige.

Hints

  • Gebruik zeep en wasmiddelen die vrij van kleurstoffen en parfums om huidirritatie te voorkomen.
  • Als je een gevoelige huid hebt, vermijd stoffen zoals nikkel, parfum, sieraden en bepaalde cosmetica en lotions die een allergische reactie kunnen veroorzaken.
  • Bel onmiddellijk 911 als je jeuk gepaard gaat met ademhalingsproblemen of een gezwollen tong en gezicht, want dit is een teken van een ernstige allergische reactie.
  • Raadpleeg altijd een arts als je jeuk gepaard gaat met andere symptomen, zoals gewrichtspijn, vermoeidheid, gewichtsverlies of andere griepachtige symptomen - deze kunnen tekenen zijn van een ernstige onderliggende aandoening.