Hoe te Irrational Veroordelingen wijzigen

Hoe te Irrational Veroordelingen wijzigen

Cognitieve therapie draait om het idee dat mensen emotioneel worden gedreven door irrationele overtuigingen over wat wel en niet moet zijn. Overtuigingen zijn irrationeel wanneer er geen objectieve aanwijzingen die hen ondersteunen. Zij neigen flexibel, extreem en negatief, en leiden ze onevenredig emotionele reacties bij de mensen die ze bevatten. Cognitieve therapie, in het bijzonder rationeel emotieve gedragstherapie, vernietigt deze irrationele overtuigingen en vervangt ze door meer gematigde, rationele overtuigingen over wat er van ons verwacht en wat we kunnen verwachten van andere mensen.

Instructies

•  Figuur uit de specifieke gebeurtenis die je emoties getriggerd en schrijf het op. Bijvoorbeeld: "Mijn collega bekritiseerde mijn prestaties op het werk voor mijn baas."

•  Noteer hoe deze gebeurtenis maakte je voelt en wat je als reactie op het deed. Bijvoorbeeld, je voelde boos en beschaamd, en in antwoord je humeurig en onvriendelijk voor de rest van de dag waren.

•  Onderzoek je onderbewuste denken om erachter te komen wat irrationele overtuigingen leidde u deze reactie. Kijk voor extreme of inflexibel ideeën en waardeoordelen, bijvoorbeeld "Dit gedrag van mijn collega was ondraaglijk", of "Ik heb gefaald in het bijzijn van mijn collega's" Mijn baas mag geen negatieve berichten over mij, hoor "." Schrijf ze op.

•  Bepaal de reactie die u liever hebben gehad om de trigger event en schrijf het op. Er niet op gericht om positief te reageren als dat is niet realistisch; plaats, streven naar een minder extreem negatieve reactie. Bijvoorbeeld, in plaats van het schrijven "om volbracht te voelen," schrijven "om te voelen teleurgesteld."

•  Val elk van uw overtuigingen te bewijzen dat ze zijn irrationeel. Stel jezelf de vraag "Is het waar dat de kritiek van mijn collega's maakt me een mislukking ?," "Is er bewijs dat mijn baas heeft een hekel aan me nu ?," en "Helpt het mij een gelukkig en productief persoon om te geloven dat mijn collega mij heeft mishandeld ? ' Gebruik logica en pragmatisme om je irrationele overtuigingen te weerleggen.

•  Noteer rationele, gematigde overtuigingen die je irrationele overtuigingen te vervangen. Vervang 'musts' en 'moeten' met de hoop en voorkeuren. Vervang bijvoorbeeld "Mijn baas mag niet hoor negatieve berichten over mij" met "Ik zou liever zien dat mijn baas alleen maar goede dingen over mij gehoord, maar als hij iets doet wat slecht horen, zal het niet direct herdefiniëren hoe hij me ziet."

•  Lees deze nieuwe, rationele overtuigingen hardop voordat je gaat slapen die nacht en opnieuw wanneer u voor het eerst wakker de volgende ochtend. Als u nog steeds negatieve gevoelens over de gebeurtenis, heb je een irrationele overtuiging miste. Herhaal het proces te vinden en te veranderen de onderliggende overtuiging je de eerste keer gemist.

Hints

  • Probeer niet te annuleren alle negatieve emoties en te vervangen door positieve. Negatieve emoties gebaseerd op rationele overtuigingen, zoals: "Ik wil het goed doen op mijn werk en vandaag heb ik niet zo goed als ik kon laten doen," zijn natuurlijk en gezond. Dit systeem helpt mensen veranderen ongezonde negatieve emoties op basis van irrationele overtuigingen, zoals "ik vandaag niet in geslaagd en verdienen te worden ontslagen."