Hoe te Inner Ear Crystals Cure

Hoe te Inner Ear Crystals Cure

Ear kristallen (otoliet of otoconia) zijn kleine calciumcarbonaat / calciet kristallen ingebed in het gelatineuze otolithic membraan in het binnenoor. De otolithic organen (de utricle en de saccule) zijn wat stelt u in staat om te onderscheiden welke kant naar boven, zelfs wanneer uw ogen zijn gesloten. Indien één of meer otoconia ontsnapping uit de otolithic membraan in het binnenoor vloeistof en het stimuleren van de halfronde gehoorgang, kan het resultaat een gevoel van aangeduid als Benigne paroxismale positieduizeligheid (BPPV) rotatie vertigo zijn.

Instructies

•  Vraag uw arts om u de Dix-Hallpike Test geven. Dit houdt je op je rug ligt met je hoofd 45 graden aan de ene kant en 20 graden achterwaarts. Als hij getuige is van een uitbarsting van nystagmus (de ogen springen en draai plotseling), dan is de test positief voor BPPV. Hij zal dan waarschijnlijk bestellen lab tests (een ENG - electronystagmografie - onder andere) uit te sluiten meer ernstige medische aandoening.

•  Sommige deskundigen zeggen dat BPPV veroorzaakt door otoconia kan zichzelf oplossen na een maand of twee, dat de otoconia kan worden opgenomen door "donkere cellen" in het binnenoor labyrint. Als u besluit om het uit te wachten, wijzigen van uw gedrag op situaties die zouden kunnen brengen op de duizeligheid en duizeligheid te voorkomen. Sleep gestut op twee of meer kussens, vermijd bukken, en te voorkomen dat andere acties die je hebt gemerkt verrekening van de symptomen.

•  Als u kiest voor een behandeling, een optie is de Semont manoeuvre. Het wordt uitgevoerd door een arts of fysiotherapeut en duurt ongeveer 15 minuten. Tijdens het liggen, ben je snel van de ene kant naar de andere in specifieke posities. Het is aangetoond 90 procent effectief na vier sessies.

•  Een andere behandeling is de Epley Manoeuvre (uitgevonden door Dr. John Epley). Het gaat om het liegen terug en uw arts uw hoofd draait om vier verschillende posities achtereenvolgens ongeveer 30 seconden elk. Deze behandeling is 80 procent effectief, met een kans op herhaling binnen een jaar na de behandeling van ongeveer 30 procent.

•  De Gans Manoeuvre (uitgevonden door R. Gans PhD) is een andere behandeling; wordt uitgevoerd minder vaak dan de Semont of Epley en is een hybride van de twee. Er is niet voldoende documentatie van deze behandeling naar het slagingspercentage te vestigen.

•  Na de behandeling, wachten in de artsen kantoor voor 10 minuten voordat iemand je naar huis rijden. Slapen met je hoofd schuin terug in een hoek van 45 graden in de nacht na de behandeling. Probeer je hoofd verticale zoveel mogelijk de dag na de behandeling te houden.

Hints

  • Als uw arts niet bekend is met de behandelingen voor BPPV, kunt u voor een verwijzing contact op met de Vestibular Disorders Association (VEDA). (Zie Referentie 2.)
  • De meest voorkomende oorzaak van BPPV voor mensen onder de 50 is hoofdletsel, dus het is belangrijk om je te zien een arts te worden onderzocht voor eventuele ernstige schade aan uw oor of hoofd.
  • Probeer niet om de behandelingen uit te voeren zonder een arts. Compressie van de vertebrale slagaders optreden produceren symptomen zoals zwakte, gevoelloosheid en visuele veranderingen, en in sommige gevallen kan een beroerte optreden.