Hoe te Individuele Health Insurance Plan Pick

Het selecteren van een ziektekostenverzekering plan is een vrij eenvoudig proces, maar één geworteld in moeilijke beslissingen. Wat wil je nog meer wegen: premium kosten of de kwaliteit van de dekking? Is het belangrijk om een ​​bepaalde arts te zien? Of gebruik een bepaald ziekenhuis? Gebruikt u medicijnen? Deze vragen een meer moeten worden afgewogen voordat je zelfs waden in de ziektekostenverzekering zwembad.

Instructies

•  Stel jezelf de volgende vraag: wat wil ik in een plan? Zorgverzekeraars bieden alles, van basisziekenhuis plannen, die alleen betrekking hebben op ziekenhuisopnames, om dure zorgorganisaties waar je een co-pay voor alles hebben. Een veel voorkomende misvatting mensen hebben is dat ze een goedkoop plan dat alles zal betrekking hebben kunnen vinden. Dat zou kloppen als je jonger bent dan 25 jaar en heb nog nooit in een ziekenhuis geweest, maar de bottom line is, met een eigen individuele verzekering, als u wilt dat de beste dekking, zul je moeten betalen. Houd in gedachten, particuliere verzekeraars onderschrijven alle aanvragen voor potentiële risico. Als je aan de zware kant, neem je medicijnen, hebben in een ziekenhuis in het afgelopen jaar zijn of worden in de behoefte van een operatie, private vervoerders kunnen - en waarschijnlijk zal - ontkennen u. Dit is wat onderscheidt de particuliere verzekering uit groep plannen, waar de verzekeringsmaatschappij heeft om u te nemen.

Nog een tip, bel dan met uw arts en vraag wat verzekeringsmaatschappijen hij neemt. Als je niet een arts zie je regelmatig hebt, bel artsen in het gebied en vragen wat de verzekering die zij nemen en als zij nemen op nieuwe patiënten. Dit zal helpen beperken uw plan opties en vervoerders.

•  Geef aan wat voor soort dekking die u wilt. Voor de meeste mensen, zijn de beste opties preferred provider organisatie, of PPO plannen. Het voordeel van een PPO plan is dat je elke arts die uw verzekeringsmaatschappij neemt kan zien. Bijvoorbeeld, als je Blue Cross PPO, kunt u een arts in de Blue Cross-netwerk te zien. PPO is ook van plan de neiging om goedkoper maandelijkse premies te hebben, maar daarin schuilt de keerzijde. PPO's hebben meestal eigen risico - overal van $ 500 tot $ 3500 - en hebben ook eigen risico op medicatie. Het eigen risico is wat je betaalt voor de verzekeringsmaatschappij begint betalen.

Een andere stijl van plan dat is gekomen op de laatste tijd zijn gezondheid spaarrekening (HSA) plannen. Deze plannen zijn in principe PPO plannen die lage premies te laden en kunt u een gezondheid spaarrekening te starten. Het geld dat je in de rekening kan worden gebruikt voor alle medische kosten die u kan hebben.

De keerzijde van OEP zijn gezondheid onderhoud organisatie (HMO). Een HMO is goed omdat de verzekeringsmaatschappij betaalt meer, en je hebben meestal co-betaalt geen eigen risico voor doktersbezoeken en medicijnen. Het nadeel is zorgorganisaties hebben duurder maandelijkse premies en moet u een arts te halen als uw huisarts. Dit is prima als je een dokter ga je de hele tijd te hebben, maar als je dat niet doet, dan versmalt het gebied aanzienlijk.

•  Kies het plan dat het beste voldoet aan uw wensen op het gebied van premie en type van de dekking. Maak niet uw beslissing op basis van de ene of de andere wel. Als je gewoon gaan met de goedkoopste plan, ongeacht wat het is, je zou geschokt zijn als je een ziekenhuis plannen en vind het niet dekken medicijnen. En als je gewoon wilt een plan waar je niets zou betalen voor een claim, wees niet verbaasd als de maandelijkse factuur is in de $ 200 tot $ 300 range voor de verzekering die u misschien niet gebruiken. Vergeet niet, het punt van de verzekering is om dekking te zijn in het geval er iets gebeurt. Proberen om het beste plan voor uw budget te krijgen, maar dat zal ook niet laat je helemaal kapot als er iets zou gebeuren.

•  Vul een applicatie. U kunt deze online of per aanvraag op papier te doen. Als je eenmaal in het overnemen, kan de verzekeringsmaatschappij overal van direct tot een week om te bepalen of je zal worden verzekerd. Vergeet niet om premie de eerste maand te sturen met de aanvraag. Door dit te doen, zou je de dekking van kracht zodra de aanvraag is goedgekeurd gaan. Als je wordt geweigerd, zal de verzekeringsmaatschappij gewoon uw geld terug.

Hints

  • Gebruik een licentie verzekeringsagent indien mogelijk. De agent in staat zal zijn om u te leiden door het proces en helpen komen met opties moet u worden geweigerd. In sommige gevallen kan de agent ook helpen bij het invullen van het aanvraagformulier en net fax het naar u voor ondertekening.
  • Voordat de afhandeling van een verzekeringsmaatschappij, vragen hoeveel het zal betalen in het geval van een claim. Een legitiem bedrijf moet in staat zijn om u te vertellen dat.