Hoe te hoge bloeddruk Numbers Interpreteer

Te hoge bloeddruk nummers interpreteren, moet je een klein beetje over wat de bloeddruk is en waarom het belangrijk is om je gezondheid en welzijn te begrijpen. In eenvoudige termen, de bloeddruk bepaalt hoe hard je hart werkt om bloed rond te pompen door je bloedsomloop. Daarom, hoge bloeddruk geven aan dat het hart oefent meer moeite om bloed te transporteren door de aders en slagaders. Het is essentieel dat u begrijpt hoe u een hoge bloeddruk cijfers te interpreteren, zodat u weet waar u medisch te staan, en welke stappen u moet nemen om uw conditie te controleren en verbeteren van uw gezondheid.

Instructies

Hoe te hoge bloeddruk Numbers Interpreteer

1 Vraag uw systolische lezen, die aangeeft hoe hard het hart moet werken om bloed rond te pompen door de vaten. Om dit te lezen te bepalen, zal uw zorgverlener een bloeddrukmeter en stethoscoop gebruiken. Een bloeddrukmeter is uitgerust met een manchet - meestal met een haak-en-lus sluiting - die comfortabel is geplaatst, maar toch strak, rond de bovenarm, boven de elleboog. Gehecht aan de manchet is een luchtklep. De zorgverlener gebruikt de luchtklep mogelijk lucht in de manchet tot de bloedstroom wordt onderbroken, waarna de stethoscoop op de manchet geplaatst. Niets wordt gehoord op dit punt door de stethoscoop totdat de zorgverlener langzaam releases lucht uit de manchet. Het bloed begint dan te circuleren en kan via de stethoscoop te horen. Een kolom kwik stijgt in een buis in de bloeddrukmeter en doet de meter op het instrument een waarde aangeven. Het lezen geeft de systolische druk of de maatregel die aangeeft hoe moeilijk het hart werkt om bloed rond te pompen door de vaten. Elk getal op de meter dan 120 millimeter (mm) hoger is dan ideaal beschouwd. Technisch zou een dergelijke lezing te worden geschreven als 120 mm Hg of de mate van kwik stijgt in de buis van de bloeddrukmeter.

•  Haal de diastolische lezen, dat is de bloeddruk te meten terwijl je hart in rust is. Omdat de gezondheid provider releases meer lucht uit het ventiel van de bloeddrukmeter, begint het geluid van bloed pulserende dat via de stethoscoop kan worden gehoord af te nemen, totdat uiteindelijk niets is te horen via het instrument. Op dit punt zal de meter op de bloeddrukmeter de diastolische druk vertonen. Typisch wordt een lezing van 80 mm als normaal beschouwd.

•  Lees uw bloeddruk meten. Nu dat je weet hoe je bloeddruk, of "BP," wordt verkregen, bent u klaar om de getallen te interpreteren. Hoe hoger, of systolische, nummer geeft uw bloeddruk meten, terwijl het hart is het pompen; Daarom vertegenwoordigt hoe hard het hart werkt om bloed om door de bloedsomloop. De diastolische lezen geeft je hartslag in rust, of het meten van uw bloeddruk tussen de hartslagen. Bij het lezen van uw bloeddruk, wordt de systolische of hoger nummer altijd genoteerd voor de diastolische of lager nummer.

•  Bepaal wat de veilige zone voor uw bloeddruk is met betrekking tot uw algehele gezondheid. Een ideale lezen is 120/80 mm Hg, of 120 mm systolische druk van meer dan 80 mm diastolische druk; Echter, de meeste mensen niet overeen met deze exacte meting. Een scala van 100/65 mm Hg tot 140/90 mm Hg is over het algemeen veilig, volgens velen diagnostici.

•  Geef je mening over de reikwijdte van de bloeddruk metingen in relatie tot uw eigen lezen.

Normale bloeddruk daalt algemeen in het bereik van 120-130 mm (systolisch) op 85 mm of minder (diastolisch).

Als uw diastolische druk is overal 130-140 mm Hg (systolisch) meer dan 85 tot 90 mm Hg (diastolisch), dan ben je in de buurt van de grenslijn van een hoger-dan-normale lezen. Een dergelijke meting wordt beschreven als "pre-hypertensieve."

Een lezing van 140-160 mm Hg (systolisch) over 90 tot 100 mm Hg (diastolisch) geeft een lichte vorm van hoge bloeddruk anders bekend als "hypertensie". Dit wordt ook aangeduid als fase 1 hypertensie.

Als de meter op de bloeddrukmeter leest tussen 160-180 mm Hg meer dan 100-110 mm Hg, heb je een matige geval van hypertensie of hoge bloeddruk.

Een lezing van 180-210 mm Hg (systolisch) over 110-120 mm Hg (diastolisch) een ernstig geval van hoge bloeddruk.

Boven 210 mm Hg (systolisch) meer dan 120 mm Hg of hoger (diastolisch) is een indicatie dat je lijdt aan ernstige hypertensie.

Als u vindt dat uw bloeddruk hoger is dan het normale bereik, dan is het noodzakelijk dat u en uw gezondheid provider te bespreken manieren om uw bloeddruk te beheren, zodat het dichter bij normaal zal zijn. Een hoge bloeddruk lezen is een waarschuwing voor de behandeling onmiddellijk te ontvangen.

Hints

  • U kunt een hoger-dan-normale bloeddruk te lezen door het veranderen van uw dieet om een ​​die is lager in verzadigde vetten en bevat meer groenten en fruit te verlagen. Oefening, het beheer van stress en het nemen van medicijnen door uw gezondheid provider voorgeschreven kunnen alle hypertensie of hoge bloeddruk te verlagen.
  • Lage bloeddruk wordt genoemd hypotensie, die meestal een goede indicator met betrekking tot gezondheid. Elke aflezing in het bereik van 120/80 mm Hg, of zelfs iets lager, algemeen geeft uw bloedsomloop gezond.
  • De bloeddruk wordt meestal gemeten in bovenarm een ​​individu of de binnenzijde van de elleboog, maar soms wordt gemeten op andere locaties, zoals de enkel. De verhouding van de gemeten bloeddruk in de slagader boven de elleboog opzichte van de bloeddruk gemeten aan de primaire slagader van de enkel bepaalt de enkel-arm spanningsindex of 'ABPI. "
  • Bepaalde geneesmiddelen zoals vaatverwijders kunnen worden gebruikt om hoge bloeddruk te behandelen, omdat ze helpen reguleren het bloed dus het stroomt meer soepel door je systeem.
  • Diuretica worden vaak gebruikt om hoge bloeddruk te behandelen, en helpen elimineren overtollige natrium - dat wil zeggen, zout - uit het lichaam.
  • Het roken van sigaretten, alcohol, onvoldoende beweging, overgewicht en een dieet rijk aan natrium kunnen alle bijdragen aan hypertensie, of een bloeddrukmeting die hoger dan acceptabel wordt geacht. Andere risicofactoren zijn diabetes, jicht of nierziekte, een familiegeschiedenis van hoge bloeddruk, een leeftijd boven de 35 jaar oud zijn, het gebruik van de pil, zwangerschap, hoge bloeddruk tijdens een verleden zwangerschap of Afrikaans-Amerikaanse afkomst.
  • Teveel cholesterol in de bloedsomloop kan leiden tot atherosclerose - een aandoening waarbij plaque bouwt in de wanden van de slagaders, waardoor het hart om harder te werken. Dit kan leiden tot hogere bloeddruk metingen.
  • Aan slechte cholesterol en bloeddruk te verlagen, moet u een groter deel van de HDL-cholesterol hebben - de zogenaamde "goede cholesterol" - in je lichaam dan LDL-cholesterol, soms aangeduid als "slechte cholesterol."
  • Veel mensen zijn zich niet bewust dat ze een hoge bloeddruk heeft, of "HBP," of lijdt aan hoge bloeddruk, dus het is belangrijk om uw bloeddruk (BP) gecontroleerd op een regelmatige basis.
  • Hoge bloeddruk kan leiden tot aandoeningen zoals congestief hartfalen, hartinfarct, beroerte of nierfalen als het onbehandeld wordt verlaten.