Hoe te herstellen van een MCL Sprain

Hoe te herstellen van een MCL Sprain

Stel je voor het afspelen van uw favoriete sport. Je sneller en ontwijk een manier, dan snel dart weer de andere, terwijl vallen op een knie. Je voelt je een pop aan de binnenkant van je been, naast je knie. De volgende ochtend word je wakker en kan niet op dat been lopen. Het kan een MCL verstuiking zijn. Afkickkliniek voor dit type van een blessure is tijdrovend, en het is belangrijk dat u geen activiteiten te doen om de knie te verergeren tijdens het genezingsproces. Deze 'How to' mogen op geen enkele manier te vervangen naar de dokter gaan of op zoek naar enige vorm van medische hulp.

Instructies

Hoe te herstellen van een MCL Sprain

•  Bezoek uw arts. U kunt naar een huisarts of naar een orthopedisch specialist voor dit. De arts zal röntgenfoto van de knie om te zorgen dat er niets is gebroken, en eventueel uitvoeren van een MRI van je knie te controleren om te zien of er sprake is van ernstige schade aan de meniscus of ander kraakbeen in de knie, die een operatie nodig zou zijn om te repareren.

•  Volg uw arts orders. De arts zal waarschijnlijk je schrijft een recept voor een aantal anti-inflammatoire medicatie en een recept voor fysiotherapie

•  Neem de anti-inflammatoire, zoals voorgeschreven door de arts. Dit zal helpen om uw pijn en zwelling tot een minimum en laat je knie om veel sneller te genezen.

•  Volg de RICE plan voor MCL verstuikingen. Laat je knie. Ijs het kniegewricht. Comprimeren van de geblesseerde gebied. Verhoog de geblesseerde been. Al deze in combinatie met de anti-inflammatoire medicatie zal helpen om uw beschadigde MCL genezen. Als uw arts niet raden fysiotherapie, dit is de laatste stap. Als de arts doet raden fysiotherapie, ga dan naar stap 5.

•  Doe precies wat de fysiotherapeut voorschrijft. U moet de voorgeschreven oefeningen te doen ten minste een of twee keer per dag, ongeacht of u wel of niet een fysiotherapie afspraak die dag. Hoe meer je de aanwijzingen van de fysiotherapeut te volgen, hoe meer kans je hebt om uw blessure te genezen sneller.

Hints

  • Volg een plan gemaakt voor uw specifieke letsel door een erkende fysiotherapeut. Zij zullen in staat zijn om te helpen rehabiliteren uw letsel zonder dat verdere schade aan het gewricht.
  • Direct na het letsel zich voordoet, zorg ervoor dat je een anti-inflammatoire medicatie nemen om de zwelling zoveel mogelijk te beperken. Je moet ook ijs de knie gedurende 20 minuten per keer om de bloedsomloop te stimuleren en te houden zwelling tot een minimum beperkt.
  • Wel naar een dokter te hebben enig letsel uitgecheckt voordat je eigen zorg.
  • Laat alle activiteiten die het MCL verstuiking verergeren totdat deze volledig is genezen niet.