Hoe te herstellen van een depressie veroorzaakt door verkrachting

Als je zijn verkracht, kunt u worden worstelen met gevoelens van depressie en zich afvragen wat u kunt doen om uw pijn te verlichten. Verkracht kan leiden tot veel verschillende emoties, zoals woede, verdriet en angst. Veel vrouwen worstelen met gedachten aan zelfmoord, een onvermogen om te vertrouwen en flashbacks. Als u worstelt met extreme emoties, is het belangrijk om de symptomen van een depressie te leren kennen en wanneer je hulp moet zoeken.

Instructies

Hoe te herstellen van een depressie veroorzaakt door verkrachting

•  Begrijp de symptomen. Depressie of periodes van verdriet dat langer dan twee weken duren kan interfereren met het dagelijks functioneren. Gevoelens van waardeloosheid, een onvermogen om zich te concentreren, een verlies van plezier in de meeste activiteiten, significante veranderingen in eetlust of slaappatroon en zelfmoordneigingen zijn allemaal herkenbare symptomen van depressie en kunnen een medische behandeling te rechtvaardigen.

•  Praat met iemand. Verkrachting is een extreme overtreding en kan laat een vrouw gevoel bang en geïsoleerd. De verleiding om terug te trekken uit vrienden en familie kan sterk zijn. Op zoek gaan naar een vriend of familielid en vertel haar hoe je je voelt. De gevoelens geassocieerd met verkrachting kan overweldigend zijn en kunnen leiden tot aanzienlijke depressie en zelfs gedachten aan zelfmoord, indien niet aan de orde. Vechten depressie alleen kan onmogelijk voelen. Uw dierbaren kunnen niet weten hoe om te helpen, dus vertel hen wat is het helpen en wat niet. Als u denkt over zelfbeschadiging, of je het gevoel te geven, zoek onmiddellijk professionele hulp.

•  Krijg professionele hulp. Vele malen een depressie in verband met verkrachting kan dus slopende geworden, kun je het niet alleen vechten. Het vinden van een raadsman die kunnen helpen bij het aanpakken van de gevoelens die je hebben en een psychiater die een medische evaluatie kan uitvoeren om na te gaan voor medicatie kan nodig zijn, als uw depressie intensiveert en lijkt niet te laten up. Wees niet bang of beschaamd om hulp te vragen en gebruik maken van de middelen die beschikbaar zijn om u te helpen omgaan met je gevoelens zijn. Steungroepen en hulpprogramma's slachtoffer van verkrachting zijn beschikbaar voor ondersteuning en begeleiding te bieden. De verkrachting Misbruik en Incest National Network (RAINN) is een aangewezen om u te helpen hulp in uw omgeving te vinden website.

•  Blijf betrokken bij de behandeling. Hoewel je kan voelen als het opgeven of het vermijden van de gevoelens u ondervindt, is het belangrijk om ze te maken om terug te nemen controle over je leven. Het bijwonen van begeleiding en deelname aan steungroepen helpt u de controle over uw situatie. Therapeutische activiteiten die bedoeld zijn om depressie gerelateerd aan verkrachting, zoals journaling en rollenspel te behandelen, zijn bruikbare strategieën om te beginnen met het omgaan met de emoties die u ondervindt. Veel vrouwen worstelen met het gevoel dat ze een of andere manier de schuld. Er is niets over verkrachting, dat is de schuld van de vrouw, maar de therapie kan u helpen deze emoties te begrijpen en helpen u manieren om te gaan vinden.

Hints

  • Vraag om hulp. Neem deel aan de behandeling.
  • Depressie kan slopende geworden en kan medisch ingrijpen vereist. Als je met de gedachten om jezelf te schaden, zoek onmiddellijk medische hulp.