Hoe te herstellen van een beroerte

Als u of een geliefde lijdt aan een beroerte, je wilt er alles aan doen om het herstel te helpen. Een beroerte wordt veroorzaakt door een onderbreking of drastische vermindering van de bloedtoevoer naar een deel van de hersenen. Wanneer het bloed kan stromen naar de hersenen wordt hersenweefsel verstoken van zuurstof en voedingsstoffen, waardoor hersencellen sterven. Dringende medische behandeling kan het verminderen van de omvang van de schade aan de hersenen en arbeidsongeschiktheid. Vandaag meer Amerikanen overleven beroertes dan ooit tevoren en het maken van geslaagde terugvorderingen. Tien procent van een beroerte overlevenden zal een volledig herstel te maken. Veertig procent lijdt een bijzondere waardevermindering, maar gaan op volle leven. De mate van herstel is afhankelijk van de hoeveelheid hersenschade en het soort handicap. Hier is een gids om u te helpen of uw geliefde een succesvol herstel te maken.

Instructies

Hoe te herstellen van een beroerte

•  Deelnemen aan een beroerte revalidatie programma. Revalidatie programma's zijn gericht op het helpen van de CVA-patiënt relearn vaardigheden verloren als gevolg van de beroerte. Programma's bestaan ​​uit fysieke, spraak en beroepsmatige therapieën, zodat patiënten de nodige beweging of communicatievaardigheden kunnen opnieuw leren. Veel van deze programma's beginnen in het ziekenhuis en vervolgens worden voortgezet in een andere zorginstelling. Het krijgen van die betrokken zijn bij de revalidatie zo vroeg mogelijk maakt een groot verschil in herstel.

•  Eet een gezonde, evenwichtige voeding. Een voedzaam dieet helpt het lichaam weer kracht en genezing te bevorderen. Zoals u herstellen, vindt u het misschien moeilijk om de energie om regelmatig koken te hebben. Probeer je maaltijden vooruit te plannen om ervoor te zorgen dat u het eten van een voedzaam dieet. Eet de grootste maaltijd vroeg op de dag om te helpen energie te behouden. Als je merkt dat je geen honger genoeg om drie normale grootte maaltijden te eten, probeer dan het maken van zes kleine maaltijden per dag. Vraag vrienden en familie om gezonde maaltijden te koken voor je dat je ze kunt invriezen en eten op uw gemak. U kunt ook programma's die maaltijden aan senioren te brengen, zoals senior centers en vind 'Meals on Wheels. "Sommige beroerte overlevenden vindt het eten van een uitdaging als ze kauwen of slikken problemen of problemen met keukengerei. Voor het kauwen en slikken problemen, kunt u proberen het snijden van voedsel in kleinere stukken voor het eten. Voedingsmiddelen kunnen ook worden gemengd tot een gladde pudding om te voorkomen verstikking. Speciale gebruiksvoorwerpen en gerechten ontwikkeld voor CVA patiënten dat grotere handgrepen voorzien, klittenband, of plaat bewakers kunnen maken eten makkelijker tijdens het herstel.

•  Gehoorzaam orders van de dokter. Neem alle voorgeschreven medicatie en volledig deelnemen aan de revalidatie.

•  Stel herstel doelen. Werk samen met uw zorgverlener vroeg tijdens je herstel en een lijst van doelen te ontwikkelen. De doelen kunnen klein of groot zijn. Een halve glimlach is net zo belangrijk als het lopen van een paar stappen. Doelen moeten omvatten zowel vaardigheid herstel en activiteiten gewenst na herstel, zoals een reis naar Californië. Prioriteren van de doelen. Telkens als een doel op de lijst wordt bereikt, te vieren dat de overwinning. Vier zowel kleine als grote overwinningen. De lijst kan een geweldig motiverend hulpmiddel zijn.

•  Haal alle nodige tools om uw herstel te helpen. Naast revalidatie, wilt u ervoor zorgen dat u alles wat u nodig heeft voor de dagelijkse activiteiten. Hebben een eigen badkamer en slaapkamers omgebouwd om voor rolstoelgebruikers en leuningen. Accepteer hulp van familie, vrienden, of een schoonmaakservice om uw huis schoon te houden en te helpen de was doen. Volg de orders van de dokter en gebruik de stok of rollator als je te moe bent op uw eigen om te lopen.

•  Accepteer hulp wanneer u hulp nodig hebt. Herstellende van een beroerte is een moeilijke emotionele en fysieke reis. U kunt soms het gevoel depressief of gefrustreerd. Altijd praten met iemand wanneer je boos of ontmoedigd voelen. Raadpleeg een vakman als u of uw geliefde tekenen van klinische depressie.

•  worden bepaald om te herstellen. Het herstellen van verloren vaardigheden na een beroerte zal een uitdaging zijn en kan een tijdje duren. Zelfs als je moet aanpassen aan een permanente beschadiging, kunt u nog steeds leeft een volledig en bevredigend leven verbonden met dierbaren en vrienden. Worden bepaald om te herstellen en de dingen doen die u genieten.

•  Blijf in contact met familie en vrienden. Leunen op de degene die je liefde in deze uitdagende tijd. Zij zullen u helpen vastberaden en positief tijdens het herstel blijven. Ze kunnen een handje te helpen als je hulp nodig hebt. De meeste van hen zullen u graag om u te helpen op welke manier mogelijk.

•  Houd een positieve houding. Omdat hoopvol en positief zal herstel van een beroerte sneller en gemakkelijker te maken. Een positieve houding kan frustratie te verminderen en maken het omgaan met de pijn draaglijk. Een positieve houding kan ook het verschil tussen een volledige of gedeeltelijke herstel te maken.

Hints

  • Word lid van een beroerte herstel groep met andere beroerte overlevenden te praten.
  • Deel te nemen aan activiteiten die u genieten van zo snel mogelijk om verbonden te blijven met familie en vrienden. U zult veel plezier en kijken uit naar de dag kunt u nog meer doen.
  • Doorgaan revalidatie therapie zo lang als nodig en aanbevolen door uw arts.