Hoe te Hemoglobine Meet

Hoe te Hemoglobine Meet

Hemoglobine bevat ijzer dat verantwoordelijk is voor de rode kleur in menselijk bloed. Het helpt rode bloedcellen vormvast en ondersteunt de overdracht van zuurstof en koolstofdioxide in het bloed. Hemoglobine vervoert zuurstof naar de longen en andere delen van het lichaam, en kooldioxide terug naar de longen.

Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg meestal het meten van hemoglobine als onderdeel van een volledig bloedbeeld, maar het wordt vaker gemeten voor mensen gediagnosticeerd met bloedarmoede of andere gezondheidsproblemen. Het meten van hemoglobine is niet moeilijk onder leiding en toezicht van een zorgverlener.

Instructies

1 Vraag toestemming van een arts voor een hemoglobine test. Dit zal worden uitgevoerd bij een medisch laboratorium of kantoor van de arts. Vasten niet voorafgaand aan een hemoglobine test, tenzij anders voorgeschreven. Een verpleegkundige of laboratorium technoloog zal een bloedmonster te nemen door het plakken van uw vinger, of het inbrengen van een naald in een ader in je arm.

•  Analyseer het bloedmonster. Uw bloed wordt naar een laboratorium gestuurd voor analyse, waarbij de hemoglobine niveaus zal worden gemeten. De technicus uw monster bloot aan een chemische stof die zal binden aan de hemoglobine, waardoor ze bekijken onder een microscoop. Laat 2-3 dagen voor de laboratoriumresultaten te worden geretourneerd, in de meeste gevallen.

•  Zorg voor hemoglobine testresultaten zodra ze beschikbaar zijn. De arts zal uw resultaten te vergelijken met normale niveaus, die meestal 13,8-17,2 g / dL zijn voor mannen, en 12,1-15,1 g / dL voor vrouwen. Als uw resultaten abnormaal, bespreken van een behandelplan met uw arts.

•  Herhaal hemoglobine testen volgens de aanbevelingen van uw arts. Volg de arts voorgeschreven behandeling, en nemen alle medicijnen volgens voorschrift.

•  Raadpleeg een arts of andere gekwalificeerde zorgverlener voordat u begint met een nieuwe behandeling plannen of aanpassen van medicatie. Bespreek de betrouwbaarheid en de zorgen van thuis hemoglobine testkits alvorens te overwegen het gebruik ervan.