Hoe te HDL Ratio Bereken

Hoe te HDL Ratio Bereken

Cholesterol is een chemische stof die van nature in het lichaam. Overmaat cholesterol in het bloed, echter kunnen verstoppen, smal of zelfs blokkeren slagaders. Dus een hoog cholesterolgehalte is een belangrijke risicofactor voor hartziekten en beroerte. De cholesterol deze risico's verbonden heet "slechte" cholesterol of low-density lipoproteïne (LDL). "Goede" cholesterol, de zogenaamde high-density lipoprotein of HDL, helpt om het teveel aan de stof te metaboliseren. De berekening van de verhouding tussen de "goede" en "slechte" cholesterol kunt u uw risiconiveau inschatten.

Instructies

•  Haal je bloeduitslagen of cholesterol gegevens te verkrijgen van uw grafiek of arts. Het cholesterolgehalte wordt gegeven in milligram per 100 milliliter (1 deciliter) van bloed of mg / dL.

•  Zoek naar het LDL ("slechte") cholesterol waarde in het rapport. Stel dat de LDL gelijk 150 mg / dL.

•  Zoek de HDL ("goede") cholesterol waarde. Als voorbeeld, je goede cholesterol, HDL, 90 mg / dL.

•  Verdeel de HDL waarde van het LDL-niveau om de verhouding te verkrijgen. Voor de getallen in het voorbeeld, de HDL / LDL-verhouding 90/150 = 0,6.

•  Analyseer de HDL / LDL-verhouding; de waarden onder de 0,3 vormen een risicofactor voor hart-en vaatziekten, terwijl waarden boven 0,4 zijn optimaal goed.