Hoe te Grootte Dental Afdrukbakken

Hoe te Grootte Dental Afdrukbakken

Iedereen die ooit een precisie tandheelkundige apparaat, zoals heeft gehad; beugels, kronen, bruggen, gedeeltelijke of volledige prothese; waarschijnlijk onthoudt de genomen om het te maken indrukken. Gebitafdrukken zijn meestal de minst aangename deel van de tandheelkundige behandeling. Met de consistentie van krijt, gelei of kit, afhankelijk van de indrukken voor, zij vaak de toegevoegde ongenoegen veroorzaken patiënten gag. Helaas, tandheelkundige indrukken zijn een essentieel onderdeel van de restauratieve tandheelkunde. Als gevolg hiervan, impressies en dimensionering van de indruk trays, mag alleen worden gedaan door een tandarts of tandartsassistente.

Instructies

•  Selecteer trays voor de tandheelkundige indruk moeten worden genomen, zoals, geperforeerde platen voor alginaat, watergekoelde voor hydrocolloïde of omrande voor polyvinyl siloxaan. Alginaat is zanderig en gebruikt voor studiemodellen, eerste prothese en tegengestelde indrukken. Hydrocolloid is hot en gelei-achtig, voor gebruik in kronen, bruggen en inlays. Stopverfachtige polyvinyl siloxaan is voor dezelfde procedures als hydrocolloïd.

•  Inspecteer mond van de patiënt op het juiste formaat lade schatten. Tandartsen en assistenten die hebben veel ervaring kan vaak vertellen welke maat gewoon door te kijken naar de kaak.

•  Kies een indruk lade en plaats het in de mond van de patiënt, zitplaatsen het van achter naar voren.

•  Trek de lippen met een mond spiegel, om te zien hoe goed de lade heeft betrekking op de boog. Zorg ervoor dat er geen delen van de lade knijpen tandvlees van de patiënt of soft-gehemelte. Een lade die te groot is zal waarschijnlijk leiden tot de patiënt te kokhalzen, soms ongecontroleerd.

Lagere indruk trays hebben minder kans op irritatie van gag reflex van de patiënt veroorzaken. Een lade die te klein is zal een juiste indruk van de hele boog niet krijgen. De bak moet losjes passen, die elk oppervlak van elke tand. Ook moet passen onder de lippen in portals - het gebied tussen tandvlees en lippen - tot aan de frenum - de spieraanhechting van de lip aan het tandvlees).

•  Herhaal deze stappen, totdat de juiste grootte afdruklepel wordt bepaald.

Hints

  • Als een patiënt een bijzonder netelig gag reflex, vragen dat ze ademen alleen door hun neus, terwijl de trays zijn formaat. Dit kan helpen de gag reflex ontspannen. Zorg ervoor dat u een kwispedoor of hoge snelheid zuigkracht hand hebt, zoals dimensionering trays creëert ook overmatig speeksel dat kokhalzen kan veroorzaken.