Hoe te glossopharyngeus neuralgie symptomen te herkennen

Hoe te glossopharyngeus neuralgie symptomen te herkennen

Glossofaryngeale neuralgie is een pijnlijke progressieve aandoening die de glossopharyngeus (ook bekend als de negende hersenzenuw) dat regelt sensaties diep gevoel in de keel. Ook wel craniale mononeuropathie IX, de aandoening kan ondraaglijk en slopende tijdens aanvallen. Inzicht in de symptomen van de aandoening gemakkelijk echter relevante basisinformatie.

Instructies

•  Opmerking terugkerende episoden van intens scherpe pijn in het oor, het strottenhoofd, de tong, de amandelen, de keel, of de achterkant van de neus. Een of meer van deze symptomen vaak gepaard glossopharyngeus neuralgie. Pijn kan stoppen voor een periode van tijd, maar meestal terug.

•  Tijd van de lengte van de aanvallen, die kan duren van enkele seconden tot enkele minuten. Pijn begint meestal aan een zijde van de keel bij de amandelen en mogen reizen en in het oor.

•  Herken de potentiële triggers voor episoden van pijn in verband met neuralgie glossofaryngeale. Zij omvatten het kauwen, het opruimen van de keel, hoesten, lachen, slikken, praten, en geeuwen. Het eten van gekruid voedsel of het drinken van koude vloeistoffen kan maken als gevolg pijn nog erger.

•  Begrijpen hoe glossopharyngeus neuralgie ontwikkelt. Compressie en irritatie van de glossopharyngeus veroorzaken toestand. Beide gevolg van bloedvaten uitoefenen van druk op de zenuw, infecties of tumoren in de mond en keel, en laesies op het onderste gedeelte van de schedel.

•  Behandel de aandoening door een bezoek aan een gekwalificeerde arts. Medische interventie zal waarschijnlijk betrokken pijnbestrijding met effectieve geneesmiddelen, zoals antidepressiva (bijvoorbeeld amitriptyline) of antiseizure geneesmiddelen (bijvoorbeeld fenytoïne). Echter, niet-recept pijnstillers zoals aspirine en ibuprofen zijn over het algemeen onvoldoende. Operatie om de druk te verlichten kan ook werken in ernstige gevallen.