Hoe te Gingivitis gevecht met voedsel

Hoe te Gingivitis gevecht met voedsel

Gingivitis is een van de stadia van tandvleesaandoeningen. Wanneer plaque is toegestaan ​​om afzettingen op de tanden, het omringende tandvlees ontstoken raken waardoor gingivitis. Vroege gingivitis behandeling helpt om periodontale ziekte.

U kunt helpen gingivitis te voorkomen door zorgvuldig poetsen, flossen en regelmatig bezoek aan de tandarts. In aanvulling op het bovenstaande, kan u helpen bij de bestrijding gingivitis met voedsel. Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die gingivitis te bestrijden door het minimaliseren van de opbouw van bacteriën.

Instructies

•  Eet stevige knapperige natuurlijke voedingsmiddelen. Knapperig voedsel zoals selderij en appels helpen om voedsel deeltjes die kunnen kleven aan de tanden te verwijderen. Zacht voedsel, zoals chocolade en pindakaas, bijvoorbeeld tent blijven steken in de spleten tussen de tanden. Stuck voedsel helpt om bacteriën te bevorderen en verhogen de kans op het ontwikkelen van gingivitis.

•  Krijg een ruime hoeveelheid vezels. Terwijl de vezel niet rechtstreeks de bacteriën uit de buurt van uw tanden om de kans op het krijgen van gingivitis te verminderen, wat fiber doet is het helpt om uw lichaam het immuunsysteem te verbeteren. Vezelrijke voedingsmiddelen zoals volle granen, fruit, bonen en groenten zorgen voor de nodige bouwstenen voor een gezond immuunsysteem, die het lichaam plaatst in een betere positie om bacteriën die tandvleesontsteking veroorzaken te bestrijden.

•  Blijf weg van suikers. Suiker op de tanden is als een Thanksgiving maaltijd voor bacteriën. Bacteriën gedijen op suiker links op en tussen de tanden. Als je voelt dat je niet helemaal kunt opgeven suiker, zorg ervoor dat je tanden poetsen daarna.

Hints

  • Hoe gezonder je dieet, kan het beter je lichaam te bestrijden gingivitis.
  • Juiste mondhygiëne doet veel aan gingivitis op afstand te houden.