Hoe te geven een voetmassage tijdens de zwangerschap

Hoe te geven een voetmassage tijdens de zwangerschap

De voeten zijn onder grote spanning en druk tijdens zwangerschap, wat kan leiden tot milde tot ernstige pijn, pijn en spanning. Een voetmassage uitgevoerd op een regelmatige basis kan helpen verlichting brengen, of die door u of een partner. Zwangerschap is de perfecte tijd voor een voetmassage, dus comfortabel te krijgen en stap uit de massageolie. Laat je partner verwennen u gedurende deze tijd of laat u verwennen.

Instructies

•  Wrijf een kleine hoeveelheid massage olie in uw handen alvorens de voetmassage. Dit verwarmt de olie, wat leidt tot warmere voeten, diepere ontspanning en betere circulatie. Veel zwangere vrouwen hebben last van een slechte bloedsomloop in de voeten, en warmde olie kan helpen bij het stimuleren van de doorbloeding.

•  Stroke de bovenkant van de voet met stevige trage bewegingen, met behulp van uw duimen om druk uit te oefenen op de onderkant van de voet. Begin bij de tenen en beweeg langzaam naar de enkel waargenomen dan beweegt de tegengestelde richting. Herhaal dit drie keer op de bovenkant en onderkant van de voet.

•  Cup de hiel met één hand. Draai de enkel tenminste driemaal telkens met de andere hand. Deze motie zal stijve gewrichten los te maken en ontspant vermoeide voeten die vaak de zwangerschap te begeleiden.

•  Trek stevig aan elke teen, te beginnen met de grote teen, door het schuiven van de vingers van de basis van de teen naar het uiterste puntje. Rollen en knijp de teen tussen de wijsvinger en duim, en herhaal met elke individuele teen. Deze beweging ontspant vermoeide voeten en stimuleert de bloedtoevoer naar het toppen van de tenen.

•  Clench je hand tot een vuist en gebruik de knokkels te glijden langs de boog van de voet, van de bal naar de hiel en terug. Herhaal dit minstens vijf keer op elke voet. Tijdens de zwangerschap kan de boog van de voet pijn en word gespannen. Deze beweging helpt om eventuele bijbehorende ongemak te verlichten.

•  Beëindig de voetmassage door het herhalen van de strelende beweging in stap 2 beschreven.

Hints

  • Amandelolie kan worden vervangen als massage olie is niet beschikbaar.
  • Er is speculatie dat een voetmassage tijdens de zwangerschap arbeid kan induceren geweest. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs om deze bewering te steunen. Als u zich zorgen maakt, overleg dan eerst met uw arts om ervoor te zorgen dat een voetmassage voor u veilig is.