Hoe te geven een Sponge Bath aan de handicap

Hoe te geven een Sponge Bath aan de handicap

Spons baden, ook wel bekend als bed baden, worden meestal gegeven aan mensen die bedlegerig zijn of die niet in staat zijn om in de douche of bad om redenen zoals leeftijd, ziekte of handicap. Gecertificeerd verpleegkundig assistenten en in-home zorgverleners gebruiken bepaalde technieken bij het geven van een spons bad te helpen zorgen voor de persoon die is goed schoongemaakt terwijl ook het helpen om hun waardigheid te behouden. Familieleden kunnen ook geven een spong bad door het volgen van een paar eenvoudige stappen.

Instructies

•  zeep en warm water toe tot een klein bassin of pot. Test de temperatuur van het water met behulp van uw elleboog en ook laat de patiënt het water als hun huid gevoeliger dan de jouwe kunnen zijn testen.

•  Help de patiënt zich uit te kleden en plaats ze op hun rug, en zorg ervoor dat alle blootgestelde delen van hun lichaam te bedekken met handdoeken of lakens. Bij het wassen van een deel van het lichaam bedekken de onderdelen te niet wassen. Dit helpt de patiënt houden van gevoel blootgesteld en helpt hun waardigheid behouden.

•  Dompel een washandje in het water en zeep en voorzichtig was de huid van de patiënt. Was alleen een gebied in een tijd te beginnen met het gezicht en werkt je weg naar beneden het lichaam. Zorg ervoor dat u voorzichtig de huid om het gebied schoon te wrijven, maar niet wrijven om roodheid. Wassen onder alle huidplooien. U kunt ook gebruik maken van deze tijd om te controleren op doorliggen of huidirritaties of verwondingen. Spoel het washandje uit na elk gebied wordt gewassen.

•  Pat elk gebied droog met een handdoek als het eenmaal is gewassen. Controleer onder alle huidplooien om ervoor te zorgen dat u helemaal is opgedroogd en het gebied, zoals het verlaten van een vochtige plekken kan bijdragen tot huidbeschadiging. Na een oppervlakte volledig droog is, bedek het en ga verder naar het volgende gedeelte.

•  Draai de patiënt gedurende, voorzichtig aan het bad te voltooien. Zodra u volledig gewassen en gedroogd voor de patiënt, plaats ze op hun buik zodat de proces herhalen op de achterste delen van het lichaam.