Hoe te geven een mentale status examen

Hoe te geven een mentale status examen

Artsen en psychologen routinematig te evalueren mentale status van hun patiënten. Als je in een helpende bezetting werken, zoals het onderwijs, de geestelijkheid of begeleiding, ook u kunt profiteren van het leren van een mentale status examen uit te voeren. Kennis van de mentale toestand helpt je om met cliënten in plaats van reageren. Volg een paar eenvoudige stappen om het examen makkelijk en vlug.

Instructies

•  Observeer jurk van uw klant en netheid. Opmerking rommelige uitstraling, slechte hygiëne en ongepaste kleding voor het seizoen. Dit kunnen tekenen zijn van abnormale mentale status.

•  Bepaal of uw klant is gelegen in het heden. Vraag een open vraag om te bepalen of de cliënt begrijpt het doel van uw bijeenkomst, de plaats, datum en tijd. Als uw klant onzeker is, kan het een slechte geestelijke status aan te geven.

•  Beoordelen van non-verbale communicatie van uw klant en de houding. Normaal oogcontact moet in overeenstemming zijn, maar niet een schittering. Gezichtsuitdrukkingen moet geschikt zijn voor het onderwerp wordt besproken. Stemvolume, toon en tempo moet dienovereenkomstig moduleren. Maak een statement om te bevestigen wat je waarneemt. Bijvoorbeeld: "Je lijkt depressief."

•  Volg gedachtegang van uw klant. Bepaal of onderwerpen vloeien logisch en betreffen redelijk. Gebieden aangeeft slechte geestelijke toestand omvatten losgekoppeld gedachten, obsessie met één onderwerp, waanideeën en paranoia.

•  Meter geheugen van uw klant. Vraag details over gezin en opvoeding of werk achtergrond. Gebrek aan gegevens kan een lange termijn geheugen probleem wijzen.

•  Presenteer een hypothetische dilemma. Ontdek hoe uw klant het zou oplossen. Bijvoorbeeld: "Als het voor je persoon in een check-out lijn liet zijn aankoop achter, wat zou u doen?" Kijk voor een logische reactie op deze mentale status examen vraag.

•  staat een spreekwoord. Bijvoorbeeld: "De piepende wiel krijgt geolied." Vraag uw klant om het te interpreteren. Cliënten met een normale mentale status moeten kunnen hogere orde betekenissen die verder gaan dan het voor de hand te wijzen.