Hoe te Geriatric kwaliteit van zorg te verbeteren

Verbetering van de kwaliteit van de zorg die aan de geriatrische populatie kan een multiple-stap proces. Er zijn een aantal aspecten te overwegen. Naast evident fysieke problemen en chronische pijn, veel oudere patiënten onderliggende psychische problemen die hun fysieke welzijn beïnvloeden. Zo kan een patiënt het gevoel alsof zijn familie hem heeft verlaten of hij kan een algemeen gevoel van hulpeloosheid voelen. Verbetering van de kwaliteit van zorg voor deze populatie vereist een beoordeling van de behandeling opties en hulp bij het ontwikkelen van de kwaliteit levensstijl.

Instructies

•  beoordeling pijnbestrijding opties voor mensen met chronische pijn. Oudere patiënten zijn vaak ouderen last van aanhoudende pijn. Dit kan hun deelname aan activiteiten die hun kwaliteit van leven en kwaliteit van zorg zou verbeteren belemmeren. De American Society Geriatrie nu beveelt aanhoudende pijn worden verminderd door het gebruik van opioïden plaats van niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAIDs) zoals aspirine, ibuprofen, naproxen en Cox-2 geneesmiddelen zoals Celebrex, Vioxx en Bextra. Opioïden veroorzaken minder bijwerkingen bij ouderen en zijn over het algemeen beter in het verlichten van pijn.

•  Bekijk de laatste patiënt resultaten van de enquête van de geriatrische populatie. Het onderzoeksresultaat u gebruik moet er een zijn die vragen hebben over de perceptie van de patiënt op de kwaliteit van zorg, uitgesplitst naar de service-segment (dwz toegang routine, arts toegankelijkheid, pijnbestrijding, verplegend personeel) vraagt.

•  Selecteer de patiënten willekeurig te vragen over hoe u de kwaliteit van de zorg die zij ontvangen kunnen verbeteren beantwoorden. Schrijf deze antwoorden naar beneden en elk zorgvuldig te overwegen. Zelfs als het antwoord vaag of lijkt onbelangrijk moet je het eens overweging. Als het belangrijk om een ​​patiënt, kan het belangrijk voor veel patiënten.

•  Schrijf algemene richtlijnen zorg voor elke groep van mensen die u dient. Deze richtlijnen moeten worden gewijzigd en aangepast voor elke patiënt voor wie u bieden zorg. De richtsnoeren moeten als een checklist of een jump-off point dienen om een ​​behandelplan te beginnen.

•  Pas de geriatrische zorg plan om elke patiënt in uw zorg. Het plan dient te centreren rond de patiënt en hun specifieke behoeften. Het moet worden ontwikkeld door de patiënt met hulp van u. Laat de patiënt weten wat hun mogelijkheden zijn en ontlokken andere keuzes van hen. Een kwaliteit zorgplan zal kwesties van voortdurende betrokkenheid bij het leven activiteiten en relaties, alsmede te voorzien in een gezonde omgeving aan te pakken.

•  Vraag de patiënt als de doelstellingen van hun zorgplan worden bereikt. Vraag hoe je de effectiviteit van hun behandeling kunnen verbeteren. Blijven ondersteunen van de patiënt in het ontwikkelen van relaties met andere mensen en het verkennen van recreatieve mogelijkheden. Behandel elke patiënt als een individu wanneer ze in uw kantoor te komen of bij de beoordeling van de kwaliteit van de zorg kwesties.

Hints

  • Werven patiënt ingang als een voortdurende activiteit in plaats van een keer per jaar.
  • Laat elke patiënt aan de ontwerper van hun zorgplan zijn; nooit onder druk van een patiënt om iets anders dan ze willen vragen.